Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:07 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa va avea 5 senatori şi 11 deputaţi Ce social-democraţi vor să candideze la parlamentare?!

ro

26 Jul, 2016 00:00 5923 Marime text


PSD Constanţa se pregătește pentru alegerile parlamentare. Deși în momentul de față nu se știe exact cine se va regăsi pe listele pentru deputați sau senatori, în momentul de față a apărut prima certitudine: 1 august este prima zi în care social democrații se vor întoarce la partid în efectiv complet. Urmează pe 5 august, Comitetul Executiv Central de la Vaslui, unde se va puncta pe marginea strategiei de campanie, dă asigurări, purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Mircea Dobre.

Social-democraţii vor să facă un scor bun și să câștige alegerile în județ în condiţiile sistemul electoral pe listă. Ultima dată când s-a votat pe listă la parlamentare a fost în 2004, când parlamentarele aveau loc simultan cu prezidenţialele, iar candidatul pentru Cotroceni era purtătorul de standard politic. 

Au apărut şi primele nume pe lista internă

Codul de integritate şi etică şi experienţa profesională pentru cei care vor să acceadă în parlament sunt doar o parte din criteriile la care vor trebui să se supună candidaţii.
Între timp au apărut şi primele nume care cu siguranță se vor găsi pe listele de la parlamentare: Mircea Dobre, Radu Babuş, Cristina Dumitrache, care vor opta cel mai probabil pentru Camera Deputaţilor şi Nicolae Moga pentru Senat. Florin Gheorghe nu și-a depus candidatura până în acest moment.

Senatorul Alexandru Mazăre şi deputatul Manuela Mitrea nu şi-au mai depus intenţiile de a candida pentru un nou mandat.
Potrivit secretarului executive al PSD, Gherorghe Donţu până pe 5 august, social-democraţii au posibilitatea de a depune în interiorul organizaţiei declaraţiile de candidatură. Vor urma apoi până la jumătatea lunii validarea candidaturilor în conferinţele judeţene. Reamintim că la ultimul Comitet Executiv Central care s-a desfăşurat la Târgovişte, a fost luată o decizie cu privire la alegerile parlamentare, respectiv libertatea totală a organizaţiilor judeţene în redactarea listelor de candidaţi pentru alegerile legislative.

În ce constă reprezentarea PSD Constanţa în Parlament?

În Senat, PSD Constanţa are doar doi parlamentari dintr-un total de şase, fiind reprezentat de senatorul Nicolae Moga, în Colegiul 2, şi de senatorul Alexandru Mazăre, în Colegiul 3. În Camera Deputaţilor, PSD mai deţine patru din cele 14 mandate repartizate judeţului Constanţa, fiind reprezentat în forul legislativ de Cristina Dumitrache (Colegiul 3), Radu Babuş (Colegiul 4), Mircea Titus Dobre (Colegiul 7) şi Manuela Mitrea (Colegiul 8).

În ultimii doi ani, PSD a pierdut trei deputaţi: Eduard Martin (Colegiul 6), Remus Cernea (Colegiul 9) şi Mădălin Voicu (Colegiul 10). Niciunul dintre cei trei nu mai este membru PSD.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florica 27 Jul, 2016 17:41 Aceleasi nume, aceiasi oameni care nu au facut nimic pentru oamenii carora le cer votul. Ne-am saturat de promisiuni neonorate. Sa mai candideze si altii. Poate vor face ceva. Pe astia nu-i mai votez. Daca nu se schimba listele nici nu merg la vot.
  • fani 26 Jul, 2016 08:20 Dintre toti reprezentantii alesi pana acum de catre Constanteni ,merita cu adevarat sa mai fie alesi, doar Cristina Dumitrache si Nicolae Moga .
  • dana 26 Jul, 2016 08:18 Ce tupeu au ăștia....Cine îi votează?....Ce au făcut pentru județul Constanța? NIMIC.......