Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa al Sindicatului Invatamantului Preuniversitar FEN Constanta

ro

29 Oct, 2009 01:38 2685 Marime text
În urma alegerilor de sâmbătă, 24.10.2009, Conferinţa extraordinară a SIP - FEN Constanţa a ales un nou Birou Executiv, având-o în funcţia de preşedinte pe profesor Reghina Borcilă.

Aceasta a declarat: „Reprezentarea sindicală o dorim activă şi dinamică, având sonorul dat la maxim permanent, nu doar în perioada de conflict sindical. Să recunoaştem, suntem în suferinţă noi, toţi cei care ne-am dedicat şcolii, datorită „reaşezărilor valorice" din societatea noastră. Nimeni nu a înţeles modestia sau bunul simţ cu care profesorii au ales să traverseze provocările acestor ani. Am devenit chiar desueţi în perseverenţa noastră de a păstra şcoala la locul ce i se cuvine în formarea unei personalităţi. Judeţul Constanţa şi dascălii săi au acum alături un sindicat tânăr la nivel judeţean, dar care se prezintă prin rezultate deosebite obţinute, de-a lungul anilor, la nivel naţional. Recent, ca urmare a demersurilor Federaţiei Educaţiei Naţionale, Guvernul a alocat, în urma unei rectificări de buget, sumele necesare pentru plata salariilor personalului din învăţământul preuniversitar până la sfârşitul anului în curs. De asemenea, în urma Comisiei de Dialog Social de acum două săptămâni, FEN a primit asigurări că sumele necesare acordării ajutorului de 100 de euro şi cele pentru achitarea drepturilor băneşti câştigate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii vor fi prinse în bugetul pentru 2010 şi se vor acorda retroactiv pentru anul 2009. De asemenea, colegii noştri din judeţul Galaţi au obţinut prima decizie definitorie, executorie şi irevocabilă a unei instanţe de judecată privind obligativitatea majorării salariilor cadrelor didactice cu 37%, retroactiv, de la 1 octombrie 2008.

Vorbind de tinereţea sindicatului nostru... avem o dată cu ea şi elanul, forţa şi încrederea că împreună vom putea reprezenta în continuare dascălii constănţeni aşa cum ar merita, cel puţin proporţional cu valoarea învăţământului de aici, fiindcă acesta ar fi un prim punct slab pe care dorim să-l remediem.

Aşadar, „Cu tine, pentru tine, stimaţi domni profesori!"

Preşedinte SIP-FEN Constanţa,

prof. Reghina Borcilă

28.10.2009


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii