Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:37 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine vrea să creadă, n-are decât! Ce liberali constănţeni pot rămâne pe funcţii la deconcentrate

ro

27 Feb, 2014 00:00 1804 Marime text
Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, susţine că social-democraţii vor colabora cu aleşii judeţeni ai PNL chiar dacă au majoritatea, liderul PNL declarând şi el că toţi consilierii liberali vor susţine proiectele care sunt în slujba cetăţenilor, indiferent cine le propune.
Cristinel Dragomir a declarat, ieri, pentru Medifax, că are o colaborare foarte bună cu consilierii judeţeni ai PNL şi că, personal, crede că nu trebuie blocată activitatea unei unităţi administrativ-teritoriale doar pentru că nu mai există USL.

Cristinel Dragomir a precizat că PSD Constanţa nu va solicita schimbarea directorilor de deconcentrate susţinuţi de PNL, urmând ca activitatea acestora să fie analizată de viitorul prefect, care ar putea lua o decizie în privinţa acestora. „Din moment ce au ieşit de la guvernare, este clar că cei care sunt în teritoriu reprezentanţii Guvernului trebuie să facă politica guvernului, nu? Se va numi un nou prefect, categoric, nici nu aveam ce să demitem. Oricum va fi din alianţa USD. Vom face şi noi o propunere, dar vedem ce se va hotărî. Noul prefect are datoria să discute, să analizeze că noi, cei de la partide, nu avem putere asupra directorilor de la deconcentrate, să analizeze activitatea fiecăruia, vedem care face politica guvernului. Poate îşi dau demisiile, eu nu ştiu ce vor hotărî ei, dacă demisionează îi vom înlocui, dacă nu, vom vedea ce politică vor să facă”, a declarat Cristinel Dragomir pentru Mediafax.

Preşedintele PNL Constanţa a afirmat, miercuri, că pot fi schimbaţi din funcţie doar directorii de deconcentrate care nu au ocupat aceste funcţii prin concurs. „Pe cei care sunt funcţionari publici îi apără legea, pe cei care au ocupat posturile prin concurs. Cei care nu sunt prin concurs, într-adevăr pot fi retrimişi pe funcţiile de pe care au venit, dar pe cei cu funcţiile ocupate prin concurs legea îi apără şi pot rămâne, aşa cum unii sunt rămaşi de fapt de multă vreme. Nu sunt din timpul guvernării acesteia sau anterioare, sunt profesionişti, tehnocraţi. În cazul celor numiţi în funcţie, fără concurs, acolo şefii ierarhici, directorii din ministere sau miniştrii pot opera schimbări”, a spus liderul liberalilor constănţeni.

Ti-a placut articolul?

Comentarii