Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a mai rămas de expropriat pentru Autostradă

ro

10 Dec, 2010 02:16 1885 Marime text
cap_7.jpgIeri, la sediul Prefecturii Constanţa, prefectul Claudiu Palaz a avut o întâlnire cu toţi factorii implicaţi în finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor, inclusiv primari, reprezentanţi ai CNADR şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, pentru terminarea autostrăzii Cernavodă - Constanţa pe cele trei tronsoane.

prefectura_autostrada.jpgPotrivit celor declarate de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, ieri a fost prima dată când s-a reuşit mobilizarea instituţiilor implicate, discuţia fiind una foarte productivă. „Blocajul în ceea ce priveşte terenurile pentru autostradă se datorează faptului că nu s-au identificat încă proprietarii unor terenuri şi din cauza modului cum au fost efectuate planurile parcelare", a precizat prefectul, precizând că problemele care au mai rămas de rezolvat, în ceea ce priveşte terenurile de expropriat, sunt la Agigea, Cernavodă, Cumpăna şi Murfatlar. La Cernavodă sunt doi proprietari care se suprapun pe o suprafaţă de teren aflată pe prima bucată de autostradă, unul dintre aceştia având o sentinţă judecătorească, iar altul a fost pus în posesie de primar pe aceeaşi suprafaţă. La Agigea, există o problemă cu un teren aflat în imediata apropiere a hipermarket-ului Selgros. Cât despre Cumpăna, viceprimarul Decebal Făgădău, care a fost prezent la această şedinţă, a precizat că se va ocupa personal de parcela de aproximativ 30 de metri care e nevoie să fie expropriată, aceasta aparţinând unui consilier local constănţean. „Sper ca până la sfârşitul anului să soluţionăm toate problemele pe care le-am discutat astăzi, iar pe la mijlocul lunii ianuarie deja să ajungă documentele la factorii implicaţi, pentru demararea procedurilor de expropriere".

La acest moment, aproximativ jumătate din terenurile de care este nevoie pentru construirea autostrăzii pe tronsonul Medgidia - Constanţa au fost expropriate. Tot ieri s-a cerut şi o centralizare a terenurilor care au fost expropriate pentru fiecare din cele trei tronsoane ale autostrăzii Cernavodă - Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii