Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:48 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huţucă (PNL) - „Vom iniţia o propunere legislativă de transpunere a recomandărilor finale ale Comisiei de la Veneţia“

ro

22 Oct, 2018 00:00 421 Marime text
Partidul Naţional Liberal va propune semnarea de către fiecare parlamentar a unei iniţiative parlamentare de transpunere legislativă a recomandărilor finale formulate de Comisia de la Veneţia în privinţa modificărilor operate la legile Justiţiei şi la Codurile Penal şi de Procedură Penală, susţine deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă.

„Vineri s-a desfăşurat o şedinţă plenară a Comisiei de la Veneţia (Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept) cu o ordine de zi foarte importantă pentru România. Să fie clar: recomandările Comisiei de la Veneţia sunt în beneficiul României, în beneficiul Justiţiei din România, tocmai pentru că sunt venite din partea unui for de prestigiu, sunt obiective şi mai presus de orice partizanat politic.
 
Tocmai de aceea, toţi parlamentarii, indiferent de apartenenţa politică, trebuie să dovedească faptul că pun interesul naţional mai presus de cel de partid. Şi parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR trebuie să dovedească faptul că pun mai presus interesul ţării de interesul lui Dragnea şi al acoliţilor săi de a scăpa de Justiţie şi de a subordona politic Justiţia.

Cum o pot dovedi concret, în situaţia dată? Semnând iniţiativa legislativă de punere în aplicare a recomandărilor finale ale Comisiei de la Veneţia atât în ce priveşte cele trei legi ale justiţiei, cât şi Codurile Penal şi de Procedură Penală. Adică să transpună în legislaţie aceste recomandări, fără deturnări şi fără şmecherii. Să corecteze sută la sută răul făcut legilor Justiţiei şi codurilor penale. Să respingă, în prealabil, OUG 92 şi să legifereze mai apoi recomandările Comisiei de la Veneţia. De aceea, PNL va iniţia o propunere legislativă de transpunere a recomandărilor finale ale Comisiei de la Veneţia”, explică deputatul.

Huţucă este de părere că acesta este momentul în care se va vedea cât se poate de clar cât de responsabil e fiecare parlamentar în raport cu interesul României şi cu interesele şi exigenţele alegătorilor care i-au trimis în Parlament.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii