Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce declară deputatul USR Silviu Dehelean, despre relația PSD- Comisia de la Veneția

ro

22 Oct, 2018 16:12 1662 Marime text

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei Juridice, semnalează discursul contradictoriu al PSD față de opiniile specialiștilor membri ai Comisiei de la Veneția.

În timp ce unele sugestii inofensive planului PSD sunt ridicate la rang de modificări esențiale, criticile pe fond, de substanță, sunt ignorate asumat, tocmai pentru că PSD nu caută adevărul, ci un simplu alibi, arată deputatul Dehelean.

 „Stiam deja că PSD aude doar ce îi servește scopului politic. Știam că dacă românii spun "nu mai suportăm corupția", va există mereu un Codrin Stefănescu în stare să traducă astfel: "Românii nu mai suportă Opoziția/Justiția". Dar astăzi, domnul Iordache 13 a anunțat răspicat și asumat: "Alegem doar ce ne place din recomandările Comisiei de la Veneția". Sunt virgule în raportul Comisiei pe care PSD vrea să le introducă urgent în modificările la Legile Justiției și sunt obiecții vaste la caracterul nedemocratic al unor măsuri pe care PSD le va ignora în fugă. Căci de la Comisie, PSD nu preia decât ce poate fi folosit politic. Și atunci când e ceva exploatabil în folos propriu, fie și scos din context, Comisia de la Veneția e un for al celor mai rafinați specialiști. Când, în schimb, aceiași specialiști reputați atrag atenția asupra derapajelor PSD, oamenii Puterii ne explică sec: "Suntem stat suveran, să ne mai lase pe noi domnii de la Veneția cu sfaturi, n-am ajuns colonia lor".

În plus, o greșeală care nu poate fi iertată membrilor Comisiei de la Veneția este că și-au permis să gândească altfel decât Curtea Constitutională a României pe care PSD a muncit foarte mult s-o populeze cu oameni care gândesc "corect".

Iată de ce, în dicționarul politic, la cuvântul ipocrizie, ar trebui să găsiti o poză cu trei trandafiri”, a declarat deputatul Dehelean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii