Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion „Comisia de la Veneţia felicită intenţia autorităţilor române în desfiinţarea SIIJ“

ro

05 Jul, 2021 15:36 1997 Marime text
  • Ministerul a solicitat punctul de vedere şi acoperă atât proiectul de lege adoptat de Guvern, cât şi versiunea cu amandamente adoptată de Camera Deputaţilor.
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, va susţine luni, la ora 16. 00, o conferinţă de presă, la sediul Ministerului Justiției, pe tema avizului Comisiei de la Veneţia asupra desfiinţării SIIJ.

Ministerul a solicitat punctul de vedere şi acoperă atât proiectul de lege adoptat de Guvern, cât şi versiunea cu amandamente adoptată de Camera Deputaţilor, pe care Senatul o analizează în prezent.

Comisia de la Veneţia felicită intenţia autorităţilor române în desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Comisia de la Veneţia a emis avizul favorabil desfiinţării SIIJ. Este un aviz favorabil mult aşteptat. Am sesizat Comisia de la Veneţia pentru că în Parlament proiectul guvernului a întâmpinat anumite dificultăţi şi au existat păreri contradictorii. Dacă s-ar fi mers pe varianta propusă în Guvern, dacă am fi adoptat această lege fără garanţii suplimentare şi fără alte discuţii, până la această ora SIIJ ar fi fost istorie.

Odată cu desfiinţarea secţiei, să nu se creeze alte impedimente în actul de justiţie, să nu se creeze instituţii care să creeze blocaje în actul de justiţie”, a precizat ministrul.

Stelian Ion a mai precizat că Comisia de la Veneţia a criticat de la bun început înfiinţarea secţiei, dar argumentele au fost ignorate de decidenţii de la acel moment.

Ne felicită pentru desfiinţarea SIIJ. Comisia de la Veneţia a criticat de la bun început înfiinţarea secţiei, dar argumentele au fost ignorate de decidenţii de la acel moment. Secţia trebuie desfiinţată.

Este nevoie de garanţii suplimentare pentru magistraţi? Răspunsul dat de Comisie e foarte clar. Amendamentele introduse în Camera Deputaţilor reprezintă nişte imunităţi care ar arunca o umbră de îndoială asupra actului de justiţie. Aceste garanţii suplimentare sunt criticate de Comisia de la Veneţia şi se recomandă eliminarea imunităţilor, a transmis Stelian Ion.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii