Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul pe justiţie continuă Stelian Ion (USR) - „Tudorel Toader a promovat o ordonanţă de urgenţă prin care încalcă recomandarea Comisiei de la Veneţia!“

ro

12 Oct, 2018 00:00 1765 Marime text
Guvernul a adoptat în şedinţa din această săptămână o ordonanţă de urgenţă prin care se operaţionalizează secţia specială în cadrul Parchetului General care va ancheta cauzele cu magistraţi, secţie prevăzută în Legea 304 privind organizarea judiciară, prima promulgată de preşedintele Iohannis.
 
Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion consideră că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a minţit când  promitea zilele trecute o ordonanţă de urgenţă prin care să pună în acord legile justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia.
 
„Minciuni. Ce a făcut, de fapt ? Exact opusul: a promovat în Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care tocmai încalcă recomandarea Comisiei de la Veneţia de a reconsidera înfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor. Această ordonanţă grăbeşte înfiinţarea secţiei speciale criticate şi de magistraţi, dar şi de Comisia de la Veneţia.
Sigur, dacă ar fi înlocuit cu Eugen Nicolicea, n-ar fi tocmai bine, dar nici mare diferenţă nu ar fi. Tudorel Toader s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai înverşunaţi şi teribili duşmani ai justiţiei“, afirmă parlamentarul constănţean, membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.
 
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că toate dosarele soluţionate şi cele în curs vor fi preluate de la DNA la Parchetul General, unde va funcţiona noua secţie. Potrivit noii legi, din data de 22 octombrie, DNA nu va mai putea ancheta dosarele cu magistraţi. Conform ordonanţei, noua secţie va funcţiona cu 15 procurori.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii