Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu va participa la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

ro

03 Mar, 2022 21:13 2307 Marime text
Bogdan Aurescu, foto: Facebook.com/ Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va participa vineri, 4 martie, la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe/CAE, care va avea loc la Bruxelles, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit documentului, agenda reuniunii cuprinde discuții privind cele mai recente evoluții ale situației de securitate europene, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei, precum și măsurile de răspuns ale Uniunii Europene și statelor membre, iar discuțiile au loc în continuarea reuniunii extraordinare a CAE din 25 februarie și a videoconferinței miniștrilor de externe UE din 27 februarie 2022. 

La reuniune vor fi prezenți și Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, și miniștrii de externe ai Canadei, Melanie Joly, și al Marii Britanii, Liz Truss, pentru a continua coordonarea apropiată cu aliații cheie și partenerii strategici.

Va participa și ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în format de teleconferință. 

Ministrul Bogdan Aurescu va reitera solidaritatea României cu Ucraina și va prezenta evaluarea țării noastre privind impactul agresiunii Rusiei asupra situației de securitate regionale și europene, precum și asupra altor parteneri din Vecinătatea Estică, îndeosebi Republica Moldova și Georgia.

Totodată, șeful diplomației române va susține adoptarea de sancțiuni suplimentare la adresa Rusiei și Belarus, în strânsă coordonare cu aliații și partenerii internaționali like-minded. 

Conform sursei citate, șeful diplomației române va prezenta măsurile extinse luate de autoritățile române în ceea ce privește asistența pe diferite paliere în sprijinul Ucrainei și va sublinia importanța menținerii unității și coordonării strânse la  nivelul UE - NATO, precum și cu SUA, Marea Britanie și Canada.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii