Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias îşi desconsideră colegii Nu a avut timp să-şi prezinte programul politic

ro

11 Mar, 2011 01:56 1655 Marime text
cap_10.jpgSenatorul PDL Mircea Banias, ultimul dintre cei trei potenţiali candidaţi pentru şefia organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, care trebuia să răspundă la setul de întrebări pe care l-am adresat şi celorlalţi doi democrat-liberali, Paul Brânză şi Christian Gigi Chiru, pe 2 martie, ne-a declarat că nu are timp să răspundă, fiind prins cu alte treburi şi drumuri în judeţ.

După ce miercuri a apărut interviul cu unul dintre potenţialii candidaţi la şefia PDL Constanţa, Paul Brânză, iar ieri, cu cel de-al doilea, Christian Gigi Chiru, astăzi, cititorii noştri ar fi trebuit să găsească şi răspunsurile oferite de actualul interimar al PDL Constanţa, Mircea Banias, aspirant la un mandat plin de şef al organizaţiei judeţene. Numai că, după trei telefoane date domniei sale, miercuri şi joi, pentru transmiterea răspunsurilor la întrebările trimise prin adresa din 2 martie, senatorul constănţean ne-a spus că nu are timp să răspundă pentru că este în judeţ, iar ieri toată ziua a fost la Cernavodă şi la Hârşova. Menţionăm că ultima convorbire cu Mircea Banias a fost la închiderea ediţiei, dar şi că publicarea interviurilor cu cei trei potenţiali candidaţi s-a făcut aleatoriu, în ordinea transmiterii răspunsurilor de către aceştia.
Mai jos vă prezentăm întrebările la care unul dintre aspiranţii la şefia organizaţiei judeţene ar fi trebuit să răspundă.
"În virtutea bunelor relaţii existente între dvs. şi cotidianul ZIUA de Constanţa, vă rugăm să aveţi amabilitatea de a ne răspunde următoarelor întrebări, care vor sta la baza unui material în care vor fi prezentate programele politice ale candidaţilor pentru şefia filialei Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa şi care va fi publicat în săptămâna de dinaintea alegerilor interne din data de 12 martie 2011:
V-aţi hotărât să candidaţi la funcţia de preşedinte al PDL Constanţa. Ce v-a determinat să intraţi în această competiţie internă?
Care sunt lucrurile care vă recomandă pentru această funcţie, în afară de rezultatele politice din campaniile electorale de până acum?
În ultima perioadă, Bucureştiul a avut un rol important în disputele de la Constanţa. Credeţi că se va întâmpla la fel şi acum, la aceste alegeri?
Având în vedere că, prin declaraţiile pe care le fac, fiecare dintre candidaţi lasă să se înţeleagă faptul că sunt sprijiniţi de către cineva de "sus", alegerile se câştigă la Constanţa sau la Bucureşti?
Care sunt principalele direcţii ale programului politic pe care îl propuneţi colegilor dumneavoastră?
Deşi este principalul partid în arcul guvernamental, în Constanţa, PDL este nevoit să stea în opoziţie. Ce garanţii puteţi oferi colegilor din electoratul care vă sprijină că veţi schimba această stare de fapt în 2012 cu ocazia alegerilor locale?
Care sunt punctele forte ale candidatului Mircea Banias? Dar cele slabe?
În acest moment, cu cine s-ar putea prezenta PDL Constanţa dacă s-ar organiza alegeri locale. Pe cine aţi propune candidat pentru Primăria Constanţa şi pentru Consiliul Judeţean?
Indiferent de rezultatul votului de la Constanţa, PDL trece printr-o perioadă grea. Este schimbarea premierului/ preşedintelui Emil Boc o soluţie? Pe cine vedeţi dumneavoastră un candidat viabil, un bun preşedinte pentru partidul din care faceţi parte?
Dacă veţi câştiga conducerea organizaţiei judeţene, vor urma evaluări şi eventuale schimbări la nivelul instituţiilor deconcentrate acolo unde PDL Constanţa a numit politic directori sau inspectori generali?
Vă rugăm să ne transmiteţi răspunsurile dvs. până pe data de 7 martie 2011."
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihaela 10 Mar, 2011 23:22 dAR NICI VOI NU SINTETI CORECTI, INTERVIU CU CEL DE-AL 4/LEA CANDIDAT DE CE NU ATI FACUT, NICOALE CIUCA?