Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia oara poate fi cu noroc Fostul director DADR cere in instanta suspendarea demiterii sale

ro

10 Aug, 2010 00:00 1498 Marime text
boris_parpala.jpgProblemele legate de cel care ocupă fotoliul de conducere la Direcţia Agricolă şi de Dezvoltare Rurală se ţin lanţ încă de la numirea în funcţia de conducere a Paraschivei Bobe.

După ce şi-a pierdut postul de director al DADR odată cu venirea la guvernare a democrat-liberalilor, problemele fostului şi actualului şef al instituţiei par că nu se vor sfârşi prea curând.
Paraschiva Bobe, numită în noiembrie 2009 la şefia direcţiei, a fost suspendată din funcţie, printr-un ordin al Ministerului Agriculturii. Între timp, până s-a rejudecat cazul, la conducerea instituţiei a revenit fostul director Boris Parpală. Ulterior, după ce instanţa i-a dat câştig de cauză lui Bobe, Parpală a fost nevoit să părăsească fotoliul în detrimentul colegei sale. Între timp, acesta a acţionat în instanţă ordinul prin care a fost înlăturat de la conducere, câştigând procesul cu Ministerul Agriculturii. Mai apoi, după ce Paraschiva Bobe şi-a câştigat în instanţă postul, acesta a revenit pe funcţie. Astfel că, pe 13 iulie a.c., Bobe a primit ordinul nr. 1141 prin care a fost numită din nou în funcţia de director interimar al DADR, iar o săptămână mai târziu, Parpală l-a primit pe cel de destituire.

În încercarea de a-şi face din nou dreptate, fostul director al DADR s-a adresat din nou instanţei pe 5 august a.c. în vederea obţinerii suspendării executării unui act administrativ, pârâtul în acest caz fiind Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Contactat telefonic, Parpală ne-a declarat că solicită instanţei suspendarea celor două ordine (de numire în funcţie a lui Bobe şi de destituire a sa). „Cer suspendarea celor două ordine până când instanţa se va pronunţa pe fond în cazul recursului pe care l-a depus Ministerul Agriculturii după ce eu am câştigat procesul pe fond“.  
Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 19 august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii