Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A trecut un an de-atunci şi multe s-au întâmplat Liviu Voinea, reconfirmat ministru, Nicuşor Constantinescu, dus la DNA

ro

08 Mar, 2014 00:00 2127 Marime text
În urmă cu un an, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), îl înfiera pe Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, după ce acesta din urmă a trimis primarilor o scrisoare referitoare la plata arieratelor locale. E drept, la momentul respectiv, scrisoarea cu pricina a generat mari tensiuni în teritoriu, dar cel mai gălăgios pe acest subiect s-a dovedit a fi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Declarând că scrisoarea „a fost trimisă parşiv”, social democratul constănţean i-a reproşat ministrului Voinea că nu respectă promisiunile electorale ale USL, motiv pentru care ar trebui să plece din minister.
„Gălăgia” lui Constantinescu a fost taxată de premierul Victor Ponta, şeful său pe linie de partid, care a declarat că Liviu Voinea are sprijin politic pentru a le solicita preşedinţilor de consilii judeţene să achite arieratele. Primul ministru preciza, de asemenea, că el este singurul care ar putea să ceară schimbarea unuia dintre membrii cabinetului său, dar şi că Nicuşor Constanţa n-are decât să se supere.

Amintim, în acest context, şi că mai marele judeţului Constanţa a ţinut să menţioneze că „principala problemă este că în Ministerul de Finanţe, nu doar domnul Voinea, sunt o grămadă de mari specialişti teoreticieni, care n-au muncit în viaţa lor şi nu ştiu ce înseamnă economia reală de piaţă”. S-a dovedit, însă, că personajul criticat dur de Constantinescu are mare trecere la Centru şi la premierul Victor Ponta, de vreme ce Liviu Voinea a fost numit ministru pentru Buget inclusiv în Guvernul Ponta III.
Ce a făcut Constantinescu între timp? Pe 15 ianuarie a fost dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru a i se prezenta acuzaţiile. Amintim că, potrivit DNA, în sarcina preşedintelui CJC s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Mai mult, social democraţii susţin că preşedintele CJC nu ar mai avea trecere la liderii centrali ai PSD.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii