Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se vede cazul Nicuşor Constantinescu la TVR, unde producător general este un fost consilier de-al preşedintelui CJC

ro

17 Jan, 2014 15:15 2052 Marime text
Cazul preşedintelui CJ Constanţan Nicusor Constantinescu, faţă de care DNA a declansat urmarirea penala, a fost prezentat, miercuri, in mod echilibrat şi factual în principala ediţie a Ştirilor TVR.

Joi seara, însă, televiziunea publică a difuzat într-un mod aparte ştirea despre posibilitatea acestuia de a pleca în SUA pentru investigaîii medicale. Ştirea a durat un minut şi jumătate, din care 20 de secunde au fost dedicate informaţiilor noi legate de subiect şi context, iar restul de 70 de secunde - exclusiv plângerilor lui Nicuşor Constantinescu şi ale avocatului acestuia faţă de modul cum a fost "luat de autorităţi pentru a face declaraţii la DNA". De anul trecut, la TVR este producator general - şi al doilea om in managementul instituţiei - Cristian Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJ Constanta, între 2004-2012.

Primele 14 de secunde din stirea respectiva - care poate fi urmarita pe site-ul TVR - prezinta informatii despre posibilitatea ca Nicusor Constantinescu sa paraseasca tara pentru investigatii medicale. Urmatoarele 70 de secunde prezinta imagini cu Nicusor Constantinescu in momentul cand a fost "luat de autoritati" la DNA, afirmatiile pe care el le-a facut, la postul de televiziune NTV, la adresa celor care l-au "luat", dar si pozitia oficiala a avocatului sau cu privire la atributiile organelor de politie. Nu a fost prezentata nicio alta informatie de context sau explicatiile sefului DNA Constanta. Ultimele 6 secunde din stirea TVR prezinta succint informatii despre urmarirea penala a lui Nicusor Constantinescu, pentru abuz in serviciu.

Cristian Zgabercea, fost angajat al TVR in anii '80-'90 si fost consilier al presedintelui CJ Constanta intre 2004-2012, lucreaza din nou in TVR din vara lui 2012, cand la conducerea institutiei a venit Claudiu Saftoiu. La inceputul anului trecut, el a fost numit coordonator cu atributii de producator general, iar in vara lui 2013 TVR a anuntat ca a fost "desemnat castigator al concursului de proiecte manageriale" si ca este numit Producator General.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii