Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. „Acesta este antidotul!“ Maestrul Lazăr Iordache, antrenamente pe nisip și în mare alături de luptători ai școlii de Tae Chun Do (galerie foto)

ro

20 Mar, 2020 00:00 5228 Marime text

Pandemia de coronavirus, care a lovit lumea întreagă, a modificat și programul de antrenament al Școlii de Tae Chun Do (o artă marţială bazată pe autoapărare) de la Constanța, școală care e condusă de Lazăr Silviu Iordache.
Până când situația privind epidemia Covid-19 nu se va îmbunătăți, antrenamentele nu se mai desfășoară în sală. Ocazional, mai au loc ședințe de pregătire în efectiv redus și în aer liber, cum a fost cea de pe malul mării, de pe plaja de la Mamaia, unde expertul în arte marțiale Lazăr Iordache (un tânăr originar din Feteşti, judeţul Ialomiţa, care predă Tae Chun Do la Constanţa din 2014) a avut alături trei discipoli, Rareș Băncilă, Valentin Stanciu și Daria Băncilă.
 

„Păstrați-vă mintea și trupul puternice!“

 
„Luptători ai școlii de Tae Chun Do s-au alăturat maestrului lor, spre a-și depăși limitele și a sfida situația actuală, pentru un antrenament în mare, la o temperatură destul de scăzută. Daria Băncilă, una dintre cele mai curajoase fete, s-a alăturat băieților și a făcut antrenament cot la cot cu ei, urmând indicațiile maestrului. Antrenamentul a fost ca la carte. Și-au antrenat mintea și trupul în condiții mai puțin normale. Acum, spiritul lor e mai puternic. Un antrenament în mare nu strică. Păstrați-vă mintea și trupul puternice! Acesta este antidotul. Antrenați-vă mintea pentru un trup puternic! Pentru aceasta recomand tuturor să practice arte marțiale și să cunoască latura lor spirituală. Când vom cunoaște acest lucru, vom ști că mintea noastră este arma și antidotul“, a spus Lazăr Iordache.   
 

Perseverența lui Rareș Băncilă

 
Renumit pentru incredibilele sale abilităţi (între altele, a stabilit recorduri la bătut cuie cu capul, dar şi cu mâna şi a găurit un geam, spărgând un balon aflat în spatele acestuia, fără ca geamul să se distrugă!), Lazăr Iordache a susţinut trei teste şi la show-ul TV „Răi, da buni“, de la Antena Stars, unde l-a avut asistent pe Rareș Băncilă, un luptător perseverant, al cărui obiectiv, ca, de altfel, și al altora din cadrul școlii de Tae Chun Do, e să obțină centura neagră. Astfel că tânărul și colegii săi se pregătesc cât mai mult, încercând să se mențină la un nivel înalt și în aceste vremuri grele pentru omenire. „Rareș și-a depășit limitele. Cu o putere mare și un spirit foarte puternic, a dovedit că poate să fie mai mult decât credea. L-am ales pe el asistent al meu la emisiunea «Răi, da buni!» pentru perseverența de care dă dovadă la fiecare antrenament“, a punctat Lazăr Iordache.   

Sensibil, dar cu o putere uimitoare


Expertul în arte marțiale l-a lăudat și pe Valentin Stanciu. „Cel mai sensibil, însă cu o putere uimitoare. Nu s-a lăsat mai prejos față de colegii săi. Sunt sigur că va ajunge sus în artele marțiale. Nu renunță niciodată și dă tot ce are mai bun până în ultima clipă. Respect, dragilor, sunteți aproape singurii de categoria voastră cu un asemenea curaj! Știu că mă veți face mândru în continuare. Mă voi ocupa de voi ca și până acum și vă voi șlefui ca pe un diamant! Rămâneți puternici, ca să ne ducem misiunea până la capăt! Sper ca în curând să ni se alăture toată echipa școlii de Tae Chun Do. Cea mai mare bătălie e cu tine însuți. Nu o să spun nimic despre ceea ce se întâmplă azi în lume. Voi zice doar că noi, oamenii, avem nevoie să vedem și să simțim ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Nu ceea ce ne dau oamenii. Sănătate multă vă doresc!“, a mai spus Lazăr Iordache.    
 

Probe spectaculoase

 
În 2018, maestrul de 27 de ani a stabilit un record internaţional la bătut cuie cu capul (21) şi cu mâna (28), iar la emisiunea de tip talent show de la Pro TV „Românii au talent“ a repetat aceste incredibile realizări, alături de alte probe spectaculoase. A mai avut două sesiuni de spargeri (tot cu capul) şi a luat gâtul, cu o singură lovitură de mână, la două sticle pline! La „Buni, da răi“, de la Antena Stars, Lazăr Iordache a încercat două dintre cele trei teste în premieră: spargerea a mai multe plăci de BCA ţinând un ou de găină în mână (fără ca acesta să se spargă) şi ruperea gâtului unei sticle de whisky cu o lovitură de picior! Ambele i-au reuşit parţial, în sensul că a spart plăcile de BCA, dar şi oul, iar sticla a lăsat-o fără gât, dar a fost scăpată din mână de cel care o ţinea, Rareş Băncilă.
 
Sursa foto: Facebook (Lazăr Iordache)
 
Citește și:

Predă Tae Chun Do la Constanţa Expertul în arte marţiale Lazăr Iordache, la show-ul „Răi, da buni“ de la Antena Stars. Teste grele! (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii