Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:22 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta voleibalistă şi antrenorul de rugby de la Cleopatra Mamaia Alexandra şi Nicolae Radu Mocanu au devenit părinţi

ro

12 Aug, 2015 00:00 2869 Marime text
Fostul rugbyst Nicolae Radu Mocanu, antrenor la Cleopatra Mamaia, şi soţia sa, Alexandra, fostă voleibalistă, sunt în culmea fericirii, după ce, ieri, s-a născut primul lor copil.
 
Alexandra şi Nicolae Radu anunţă cu bucurie venirea pe lume a primului lor moştenitor, o fetiţă. Naşterea a decurs foarte bine, iar mama şi odorul ei se simt excelent. Nicolae Radu a fost încercat de mari emoţii cât timp a aşteptat la maternitate să primească vestea cea mare. „Este cel mai important meci al meu de până acum. Am obţinut cea mai preţioasă victorie“, e în al nouălea cer antrenorul.

Alexandra a născut la o maternitate privată din Constanţa, prin cezariană. Fetiţa a avut la naştere 3,650 kg şi 52 cm, primind nota 10. Maternitatea este chiar lângă stadionul Constructorul-Cleopatra, acolo unde fericitul tătic a trăit bucuria multor victorii cu echipa Cleopatra Mamaia. Succesul de ieri a fost însă cel mai important al său, nu se compară cu nimic în lume. „Am avut mari emoţii. Mă bucur că totul a fost bine. Fetiţa este ca o păpuşică. A zâmbit, a dat din mânuţe. E foarte activă şi vioaie. A făcut din mine şi din Alexandra cei mai fericiţi oameni de pe pământ“, a spus Nicolae Radu Mocanu, care e sigur că fetiţa îşi va moşteni părinţii în ce priveşte aptitudinile fizice şi talentul sportiv. „O viitoare sportivă“, a anunţat Nicu.

Cum au ales prenumele fetiţei


Cel mai nou membru al familiei Mocanu va primi prenumele Adara Ioana. „Ne-a plăcut foarte mult Adara. Aşa o cheamă pe o fetiţă pe care o cunoaştem. Am căutat semnificaţiile sale şi am găsit numai lucruri frumoase. Ne-am oprit şi la Ioana, pentru că am vrut să aibă şi un prenume de sfânt“, explică Nicolae Radu, care, la scurt timp de la fericitul eveniment, a anunţat cu bucurie pe Facebook: „Sunt tătic!“. În doar două cuvinte, antrenorul de 34 de ani a pus toată mândria, fericirea şi mulţumirea care i-au umplut sufletul. Prietenii şi apropiaţii cuplului Mocanu se bucură şi ei alături de tinerii părinţi. „Felicitări, coach! Să fiţi toţi trei sănătoşi şi să aveţi parte doar de bucurii“ (Andrei Zamfirache), „Să fiţi sănătoşi şi să vă trăiască prinţesa!“ (Mirabela Diacon), „Să vă bucuraţi de fetiţă şi să vă aducă numai bucurii“ (Elena Laura Bezuşcu) sau „Felicitări maxime şi multă sănătate!“ (Cornel Suciu), au fost câteva dintre mesajele de felicitare. „A sosit în viaţa noastră Adara Ioana. Ne-a făcut să simţim cu adevărat ce înseamnă fericirea şi împlinirea. Te iubim mult, prinţesa noastră mică!", a spus şi mama.  

„Draga de ea, ne face şi cu ochiul“


Nicu a postat apoi pe reţeaua de socializare şi o poză cu micuţa, iar mesajele s-au strâns instantaneu, toată lumea admirând comoara familiei Mocanu. „Prinţesaaaa!“ (Andreea Petcu) şi „Îngeraaaaş!“ (Silviu Preda) au fost primele două reacţii, urmate de multe altele, printre care „Ce frumuseţe de copil! Doamne… Adara, să fii sănătoasă şi să îi faci mândri pe părinţii tăi!“ (Elena Laura Bezuşcu), „He, he, he, ce frumuseţe mică!“ (Andreea Ispas), „Frumuseţea lumii! Doamne, Doamne, cât de frumoasă! Ptiu, ptiu, să nu o deochi! Să vă trăiască şi să fiţi sănătoşi! Felicitări, Aduţa, felicitări, Nicu! Draga de ea, ne face şi cu ochiul“ (Mirabela Diacon), „Mă bucur foarte mult pentru voi, e minunată!“ (Andreea Târnoveanu), „Felicitări, este superbă!“ (Marius Zamfir), „Să fie cel mai fericit copil din lume!“ (Claudia-Elena Duţă), „Să vă trăiască, e o scumpete!“ (Laura Algiu) şi „E minunată! Bravo echipei Mocanu pentru victoria asta!“ (Bianca Reka).

Campion naţional cu juniorii de la Cleopatra


Dacă soţia sa a jucat volei, activând şi la echipa Tomis Constanţa, Nicolae Radu şi-a legat viaţa de rugby. Primul său sport practicat a fost însă handbalul, de la zece la 16 ani, la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, unde a lucrat întâi cu antrenorul Cornel Damian, iar apoi cu Mihail Făgărăşan. La 16 ani, a trecut la rugby, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, unde a intrat pe mâna tehnicianului Dumitru „Ghiocel“ Bucur. A evoluat apoi la Farul, dar şi la CFR Constanţa şi la o echipă din Franţa, la ultimele două câte un an. Cu prima echipă a Farului a obţinut medalia de bronz în campionat şi locul doi în Cupa României. Nicolae Radu juca în linia a II-a, iar ocazional în linia a III-a. Ca antrenor la juniorii de la Cleopatra Mamaia, şi-a trecut în palmares un titlu de campion al României şi două medalii de argint (la rugby în 15) şi încă o medalie de aur (la rugby în 7). În calitate de component al staff-ului tehnic al lotului naţional Under-18, deţine locul patru la Campionatul European.

Ti-a placut articolul?

Comentarii