Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camelia Voinea, Dan Chelaru şi Valeriu Mechenici îşi serbează astăzi ziua de naştere

ro

01 Mar, 2017 00:00 5025 Marime text
La mulţi ani, astăzi, pentru mai mulţi reprezentanţi ai sportului constănţean - antrenori, foşti sportivi de renume ori actuali sportivi! Printre ei, Camelia Voinea (antrenoare de gimnastică la CS Farul, fostă vicecampioană olimpică şi fostă campioană mondială), Dan Chelaru (fost rugbyst) şi Valeriu Mechenici (actual rugbyst la Tomitanii Constanţa).
 
Potrivit prezentării de pe site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Camelia Voinea „a început să practice gimnastica la CSS Farul, din Constanţa, sub îndrumarea antrenorilor Matei Stănei şi Olga Didilescu. La lotul naţional s-a pregătit cu antrenorii Adrian Goreac, Maria Cosma, Octavian Bellu şi Adrian Stan. A debutat pe plan internaţional la CM din 1985, de la Montreal, unde a obţinut, împreună cu echipa, medalia de argint, iar la paralele s-a clasat pe locul 4.
 
În anul 1987, a făcut parte din echipa care a cucerit titlul la CM de la Rotterdam. La CE din 1987, de la Moscova, a obţinut medalia de argint la sol. În 1988, la JO de la Seul, a fost componentă a team-ului care a cucerit medalia de argint. În anul 1986, a participat la Cupa Mondiala de la Beijing, unde s-a clasat pe locul secund, la sol. După retragerea din activitatea competiţională, a devenit antrenoare la Clubul Farul din Constanţa. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in anul 2000 i-a fost conferită Medalia naţională «Pentru Merit», clasa a IlI-a“.
 
Fetiţa Cameliei Voinea, Sabrina Alexia, este şi ea gimnastă, iar specialiştii îi prevăd un viitor frumos, fiind remarcată deja la Campionatele Naţionale şi în programul „Ţară, ţară, vrem campioane!“.

În anticamera echipei naţionale

Dan Chelaru împlineşte astăzi 44 de ani. A început rugby-ul în februarie 1985, la 12 ani, la Şcoala Sportivă nr. 2 Constanţa (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), cu antrenorii Peter Ianusevici şi Dan Ivanciu. În 1987, s-a transferat la Farul, unde a lucrat cu Emilian Grigore şi Nicuşor Dinu, în 1991 devenind campion naţional. În acelaşi an, a debutat la echipa mare a Farului, într-un meci la Baia Mare, pierdut de formaţia de pe litoral. În 1992, a ajuns la echipa CFR Constanţa, iar rugby-ul de mare performanţă l-a părăsit în 2004, ca jucător al Farului. În prezent, este component al formaţiei de veterani „Rechinii“ Constanţa.
 
În cariera sa, Dan Chelaru a fost convocat şi la loturile de juniori, tineret şi seniori ale României, dar la echipa mare nu a apucat să şi debuteze. „Am fost în anticamera acesteia, am fost mereu în lot. În 1995, mi-am rupt piciorul şi am ratat Cupa Mondială“, îşi aminteşte fostul farist, care, în momentul de faţă, lucrează ca general mecanic pe vase de croazieră ale „Royal Caribbean“. „Când sunt acasă, îl ajut pe antrenorul Florin Băcioiu la antrenamentele Victoriei Cumpăna, în special pe liniile de treisferturi“, mai spune Dan Chelaru, care la juniori juca centru, la seniori fundaş, iar acum, cu „Rechinii“, e mijlocaş la deschidere. Fiul său, Vlad Andrei (11 ani), practică rugby-ul la Victoria Cumpăna şi e un sportiv promiţător.

Multiplu campion al României

Valeriu Mechenici este sărbătorit astăzi pentru împlinirea a 19 ani. Rugbyst, dar şi student (la Universitatea Maritimă Constanţa), Valeriu este multiplu campion naţional de juniori cu Tomitanii Constanţa şi joacă fundaş.
 
Sursa foto: Facebook (Camelia Voinea, GFB Rugby Club, Valeriu Mechenici)

Citeşte şi:

Remarcată deja de Octavian Belu şi Mariana Bitang: Sabrina Alexia Maneca a preluat ştafeta de la mama sa, Camelia Voinea (galerie foto)

Dan Chelaru i-a predat ştafeta fiului său, Vlad: „Ciuşcă“ de la Victoria Cumpăna. E rapid, tehnic şi plachează ca nimeni altul (galerie foto)

Şase rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, opriţi la Naţională după mai multe verificări
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii