Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de victime la dosar 25 de ani de închisoare pentru „spaima“ femeilor din Constanţa

ro

22 Oct, 2019 00:00 1454 Marime text

Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea în primă instanţă la aproape 25 de ani de închisoare a unui bărbat acuzat de comiterea a zeci de infracţiuni de tâlhărie şi tâlhărie calificată. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o hotărâre definitivă.


În actul de sesizare a instanţei, procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că inculpatul (recidivist) a tâlhărit aproape 30 de femei. Bărbatul fusese eliberat condiţionat aproape de finele anului 2017, cu un rest rămas de executat aproape doi ani. Inculpatul fusese închis pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului (furt calificat) şi contra patrimoniului comise prin violenţă (tâlhărie şi tâlhărie calificată).


Revenind la dosarul nostru, ca mod de operare, conform anchetatorilor, inculpatul acţiona de cele mai multe cazuri noaptea, în scări de bloc. Individul urmărea de obicei femei singure, cărora le smulgea cercei, lănţişoare de aur, genţi ori diverse bunuri pe care victimele le aveau asupra lor la momentul atacului.


În timpul anchetei, inculpatul a recunoscut infracţiunile comise şi a descris în mod detaliat modalitatea de comitere a acestora, oferind anchetatorilor detalii importante anchetatorilor.


Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, instanţă care a decis condamnarea inculpatului la o aproape 25 de ani de închisoare cu executare. Mai mult, cel în cauză a fost obligat să achite femeilor pe care le-a tâlhărit suma totală de 37.000 de leu cu titlul de daune materiale.


Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.


Citeşte şi:


Urmărea oameni în Cimitirul Central Constanţa, îi bătea şi îi tâlhărea. Ce a decis Judecătoria Constanţa

Suspect pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie în Constanţa

Poliţiştii au desfăşurat în Constanţa, activităţi pentru prevenirea tâlhăriilor şi tulburării ordinii şi liniştii publice

Un tânăr din Constanţa şi-a înscenat propria tâlhărie. Pentru a fi credibil, s-a tăiat în zona gâtului. A fost condamnat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii