Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:03 19 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au desfăşurat în Constanţa, activităţi pentru prevenirea tâlhăriilor şi tulburării ordinii și liniștii publice

ro

04 Oct, 2019 13:26 391 Marime text
La data de 3 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor 1 și 5 de Poliție Constanța au desfășurat o activitate pe linia prevenirii infracțiunilor de tâlhărie, în mai multe zone din municipiul Constanța.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au distribuit materiale informative cu sfaturi de prevenire a victimizării cetățenilor, acordând atenție deosebită persoanelor de vârsta a treia, care pot deveni victime ale infracțiunilor.

Astfel, cetățenii au fost sfătuiți să evite circulația în zonele slab iluminate și necirculate pe timpul nopții, să nu poarte bunuri de valoare la vedere și să nu dețină asupra lor sume mari de bani.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală și proiectul „Pregătiți pentru viață”.

La data de 3 octombrie a.c., în intervalul orar 16.00 - 20.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Constanța au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice. 

Polițiștii constănțeni au acționat în 8 zone de pe raza de competență, fiind legitimate 38 de persoane. 

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 la Legea 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 6 la OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români. 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • titi 04 Oct, 2019 14:33 De ce oare in data de 2 Octombrie , dupa amiaza, cand pe str Mircea (partea dintre str Decebal si bd Mamaia) era o nuntă cu manele date cu volumul imens de tare, cu mult peste decibelii admiși de lege) nu era nici o mașină de poliție ?!?. Oare "domnii " cu nunta erau deasupra legii?