Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

ro

15 Apr, 2024 10:29 708 Marime text


Curtea de Apel Constanța se va pronunța vineri, 19 aprilie 2024, în dosarul în care preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, solicită revizuirea dosarului în care a fost condamnat, în trecut, la închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune, cazul având legătură cu lucrările de construcție la Biserica Sfinții Trei Ierarhi.
 

„De marți, începând cu ora 11, voi fi în fața Curții de Apel Constanța unde voi rămâne în post și rugăciune până vineri la pronunțarea Instanței. Zi și noapte. Mă rog ca Dumnezeu să le dea celor două judecătoare care judecă cauza, înțelepciune să vadă adevărul și putere să facă dreptate. Vă rog, pe toți cei care vreți și puteți, să spuneți o rugăciune pentru mine. Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu noi cu toți. Amin!“, se arată, printre altele, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

 
Preotul Petrică Leașcu are calitatea de martor în dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro, cauză în care ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este suspectat de cumpărare de influență!
 
În dosar, ÎPS Teodosie are – potrivit datelor noastre - calitatea de inculpat.
 
În dosar este vizat și Ilie Petre, consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.
 
Dosarul este instrumentat de Andrei Bodean, fostul șef al DNA Constanța.
 
În contextul în care Secţia pentru Procurori din Consiliul Superior al Magistraturii va analiza în ședința de marți, 16 aprilie 2024, solicitarea procurorului Bodean Andrei de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța, dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro va fi repartizat spre soluționare altui procuror din DNA Constanța.  
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

 
"IPS Teodosie a greșit"
Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, prezent la DNA Constanța (FOTO+VIDEO)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii