Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"IPS Teodosie a greșit" Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, prezent la DNA Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

05 Feb, 2024 09:58 1918 Marime text
Preotul Petrică Leașcu, personajul cheie în materialele jurnaliștilor de la Recorder.ro, intitulate „Corupție în numele Domnului“, este prezent azi, 5 februarie 2024, la sediul DNA Constanța.   

Preotul Petrică Leașcu are calitatea de martor în dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro, cauză în care ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este suspectat de cumpărare de influență!

În dosar, ÎPS Teodosie are calitatea de inculpat.
 
În dosar este vizat și Ilie Petre, consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.

Dosarul este instrumentat de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.  

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

Nu știu ce vor cei de la DNA de la mine. Am fost citat ăn calitate de martor. Am fost citat a doua oară. Nu sunt nici de partea acuzării, nici de partea lui IPS Teodosie. Sunt un simplu martor, am venit din spirit civil, a spus Preotul Petrică Leașcu la DNA Constanța. 

Leașcu a precizat la DNA Constanța că el a avut ca intenție să arate opiniei publice corupția din biserică. 

Nu cred că este un scandal. Eu consider că sunt niște lucruri normale, am vurt să arăt opiniei publice corupția din biserică. De asta am făcut această investigașie. Din păcate, cei de  la Recordear au ales să tăinuiască câteva schimbări relevante. 


Întrebat dacă IPS Teodosie este sau nu o persoană coruptă, Leașcu a răspus că Arhiespicopul Tomisului a greșit. 

A greșit. Toți greșim. A greșit pentru că a acceptat propunerile ilegale și aș îndrăzni să îi sugerez... că cel mai bine ar fi să se retragă. 


UPDATE, ora 11.00 

Au ajuns la DNA și avocații părților din dosar. Unul dintre ei, este avocatul Cuculis.

Avocatul Cuculis nu a dat declarații. Dar a spus că are "60 de întrebări!" 

UPDATE 2 

Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța, este avocatul lui Ilie Petre, din Arhiepiscopia Tomisului, celalaltă persoană cercetată în dosar. 

Irina Luminița Stanciu, avocat, este celălalt apărător al lui IPS Teodosie.

UPDATE 3 

La ieșirea de la DNA, Leașcu a făcut din nou declarații. 

Ne-au luat declarații despre faptele care s-au petrecut. Este foarte dificil să spun ce m-au întrebat pentru că este o anchetă. 


Pentru a nu afecta demrsul juridic, nu o să vă spun despre ce s-a discutat acolo. 


Leașcu a acuzat Recorder că nu a dat toate filmările. 

Nu pot să mă acuz pe mine. Am acuzat Recorder că nu a dat toate filmările. Ce a difuzat Recorder sunt filmări corecte. Am precizat clar că filmări pe care le-am realizat nu au fost difuzat de Recoirder. 

Leașcu a lansat și o întrebare publică pentru Recorder. 

Întreb public Recorder: Cum filmări pe care ei le-au considerat irelevante, DNA le-a considerat relevante? 


UPDATE 4

Avocatul Cuculis a făcut și el precizări

A fost o oră și 20 de minute . Doamna avocat a avut cele mai multe întrebări. A fost o discuție mai mult  decît o audiere. Procurorul l-a apărat mult pe martor. Este singura depoziție incriminatoare din odsar, de la martor au inrtegistrarea. Se pare ca s-ar fi filmat cu mai multe camere. 

DNA nu are înregistrările originale, iar Recorder a șters înregistrările orioginale. Vorbim despre un dosar fabricat, a punctat Cuculis. 

UPDATE 5

La final, și avocata lui IPS Toeosie, Irina Luminița Stanciu a făcut precizări. 
 

DNA –ul a paralizat cererile în probațiune ale clientului nostru, Arhiepiscopul Tomisului.

 

Am formulat o cerere în probațiune prin care am solicitat o expertiză criminalistică asupra integralității și originalității precum și perchezitie optică prin care s-a procedat la filmare.

 

Martorul a precizat azi că nu se mai află în posesia suportului optic, l-a predat la Recorder, a punctat aceasta. PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Declarațiile integrale ale lui Leașcu le puteți urmări în Video de mai jos: 

 


Citește și:

„Această nouă calitate, de inculpat, este exagerată“
LIVE. UPDATE. ÎPS Teodosie, prezent la DNA Constanța! (FOTO+VIDEO)


Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, cheamă în instanță Recorder.ro. Cere daune de 1,2 milioane de euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii