Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul prefectului, suspendat Daniel Learciu se întoarce la Consiliul Judeţean! Ce spun reprezentanţii CJC şi cei ai ALDE!

ro

23 Nov, 2018 16:27 5051 Marime text
Victorie în instanţă pentru Daniel Dumitru Learciu, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa!

Iată decizia instanţei:

„Admite cererea formulată de reclamantul LEARCIU DUMITRU DANIEL, în contradictoriu cu pârâtul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA. Dispune suspendarea executării Ordinului Prefectului Judeţului Constanţa nr 491/25.10.2018 privind constatarea încetării de drept , înainte de termen , a mandatului de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi declararea ca vacant a locului de consilier judeţean , până la soluţionarea pe fond a cererii în anulare act administrativ . Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare . Calea de atac se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal . Pronunţată în şedinţă publică , astăzi , 23.11.2018“.

Daniel Dumitru Learciu a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că începând de luni, 26 noiembrie 2018 se va întoarce în Consiliul Judeţean, deoarece decizia de fond a instanţei este executorie.  "Voi prezenta luni, la prima ora, presedintelui CJC, certificatul de grefa de la instanţă prin care se suspendă ordinul prefectului de încetare a mandatului de consilier judeţean care antrenase după şi pierderea funcţiei de vicepreşedinte. De luni mă întorc la muncă", a precizat Learciu.

Ce spune şeful CJC, Horia Ţuţuianu!

Preşedintele CJC, Horia Marius Ţuţuianu a precizat la rândul său că îl aşteată pe Daniel Learciu la serviciu. "Luni avem şi şedinţă de CJC, îl aştept să-şi preia atribuiţiile, birou şi să se aşeze în dreapta mea la prezidiu la şedinţa de Consiliul Judeţean". 
Menţionăm că săptămăna viitoare, în şedinţa de CJC, ALDE, partidul care l-a exclus pe Learciu din rândurile sale, aştepta cu sufletul la gură să-l valideze pe membru supleant, Leornard Tănase de la organizaţia Mangalia, în locul lui Learciu ca ales judeţean.
Legat de acest proiect de hotărâre, Horia Ţuţuianu spune că va fi anulat, de vreme ce instanţa de contecios a decis anularea ordinului prefectului.


ALDE spune că nu va exista nicio reconciliere cu Learciu!
Senatorul Ion Popa, preşedinte al organizaţiei judeţene ALDE Constanţa a precizat pentru ZIUA de Constanţa că nu se pune problema unei reconcilieri între partid şi Dumitru Learciu. "Partidul nu este restaurant, sa intri când vrei, cum vrei, avem un statut şi reguli pe care trebuie să le respectăm cu toţii. Este o decizie a instanţei, o respectăm, dar cale de reconciliere cu fostul nostru coleg nu msi există. Va fi consilier din partea ALDE, dar nu va fi reprimit în partid. Să fie sănătos şi el şi CJC Constanţa" - a precizat foarte iritat de situaţie şeful ALDE Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii