Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, condamnat la aproape opt ani de închisoare

ro

25 Nov, 2016 00:00 6305 Marime text
Până să fie cercetată de DNA, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, este suspectat că nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa.
 
Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” şi totodată inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, a fost condamnat, ieri, în dosarul în care a fost acuzat de dare mită la trei ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a contopit pedeapsa mai sus precizată cu ce a primit în Dosarul Transferurilor, astfel că fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” s-a ales cu şapte ani şi zece luni de închisoare.
 
Tot în prezenta cauză, dar pentru luare de mită, Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, a luat cinci ani şi şase luni de detenţie. Instanţa a dispus confiscarea sumei de 195.000 de euro de la Terceanu, banii reprezentând mita pe care aceasta ar fi primit-o.
 
Mai departe, tot pentru dare de mită, Ioan Becali a fost condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare, iar fratele său Victor Becali, la cinci ani şi opt luni de închisoare. Şi în cazul fraţilor Becali pedepsele au rezultat după contopirea cu cele primite în Dosarul Transferurilor.
 
Mai departe, avocaţii George Antonie Iorgovan şi Daniel Costel Petre au fost şi ei condamnaţi: Iorgovan a luat un an cu suspendare, iar Petre s-a ales tot cu un an de închisoare, însă cu executare. Sentinţele mai sus precizate au fost date de judecătorul Bogdan Florin Voinescu, din Curtea de Apel Bucureşti, şi pot fi atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Cazul a fost instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au acuzat-o pe Geanina Terceanu, judecător din Tribunalul Bucureşti, că ar fi primit suma de 195.000 de euro de la Ioan şi Victor Becali şi suma de 10.000 de euro de la Cristian Borcea, pentru a-i achita în celebrul Dosar al Transferurilor de fotbalişti. Mita ar fi fost primită de Geanina Terceanu în intervalul aprilie 2009 - mai 2012.
 
Amintim că, până să fie cercetată de DNA, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.

Şpagă pentru magistrat!
Cum şi-a distrus cariera judecătoarea Geanina Terceanu (rechizitoriu)


Sursa foto: cancan.ro, rtv.net
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii