Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte ani de închisoare pentru fosta judecătoare Geanina Terceanu. Magistratul a formulat o cerere de recurs în casație

ro

10 Oct, 2018 00:00 4937 Marime text
Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului București, condamnată definitiv la pedeapsa de șapte ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, a formulat o cerere de recurs în casație. Această cauză extraordinară de atac se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României. Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.
 
Amintim că, până să fie cercetată de către DNA, Geanina Terceanu a judecat și dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat) Constanța și Confort Urban SRL Constanța și nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
Geanina Terceanu a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției, în februarie 2016.
 
Pe scurt, fostul judecător este acuzat că ar fi primit suma de 195.000 de euro de la Ioan și Victor Becali și suma de 10.000 de euro de la Cristian Borcea, pentru a-i achita în celebrul Dosar al Transferurilor de fotbaliști. Mita ar fi fost primită de Geanina Terceanu în intervalul aprilie 2009 - mai 2012.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii