Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:09 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA atacă decizia lui Florin Voinescu. A condamnat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

ro

05 Dec, 2016 00:00 1603 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au atacat decizia judecătorului Bogdan Florin Voinescu, din Curtea de Apel Bucureşti, prin intermediul căreia i-a condamnat la închisoare pe Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” şi totodată inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, pe Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, dar şi pe fraţii Ioan şi Victor Becali. Tot în prezenta cauză au mai fost condamnaţi avocaţii George Antonie Iorgovan şi Daniel Costel Petre. 
 
Având în vedere contestaţia procurorilor DNA, dosarul va merge către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care va lua o decizie definitivă în acest caz. De menţionat că decizia judecătorului Bogdan Florin Voinescu a fost contestată de Geanina Terceanu, dar şi de către Daniel Costel Petre.
 
Reamintim că, aproape de jumătatea lunii trecute, Cristian Borcea, acuzat de dare de mită, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a contopit pedeapsa mai sus precizată cu ce a primit în Dosarul Transferurilor, astfel că fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” s-a ales cu şapte ani şi zece luni de închisoare. Tot pentru dare de mită, Ioan Becali a fost condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare, iar fratele său Victor Becali, la cinci ani şi opt luni de închisoare. Şi în cazul fraţilor Becali pedepsele au rezultat după contopirea cu cele primite în Dosarul Transferurilor.
 
Pentru luare de mită, Geanina Terceanu a luat cinci ani şi şase luni de detenţie. George Antonie Iorgovan a luat un an cu suspendare, iar Daniel Costel Petre a primit un an de închisoare, cu executare.
 
Geanina Terceanu, judecător din Tribunalul Bucureşti, a fost acuzată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi primit suma de 195.000 de euro de la Ioan şi Victor Becali şi suma de 10.000 de euro de la Cristian Borcea, pentru a-i achita în celebrul Dosar al Transferurilor de fotbalişti. Mita ar fi fost primită de Geanina Terceanu în intervalul aprilie 2009 - mai 2012.
 
Până să fie cercetată de DNA, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
Şpagă pentru magistrat!
Cum şi-a distrus cariera judecătoarea Geanina Terceanu (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii