Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:21 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, condamnată la 5,6 ani de închisoare pentru mită

ro

06 Dec, 2017 00:00 1703 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a amânat, pentru data de 23 ianuarie 2018, dosarul în care Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, a fost condamnată, în primă instanţă, la 5,6 ani de închisoare, pentru luare de mită.
 
Ieri, instanţa supremă a respins, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Totodată, judecătorii au respins, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept, cerere formulată de Geanina Terceanu.
 
Dosarul se află pe masa judecătorilor Lucia RogLavinia Lefterache şi Luciana Mera, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Geanina Terceanu a fost acuzată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi primit suma de 195.000 de euro de la Ioan şi Victor Becali şi suma de 10.000 de euro de la Cristian Borcea, pentru a-i achita în celebrul Dosar al Transferurilor de fotbalişti. Mita ar fi fost primită de Geanina Terceanu în intervalul aprilie 2009 - mai 2012.
 
Amintim că, până să fie cercetată de către DNA, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii