Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un presupus criminal de război, în fața judecătorilor din Constanța

ro

01 Jun, 2020 12:43 1829 Marime text

 
  • Bărbatul este acuzat de crime de război împotriva civililor, comise în 1992 pe teritoriul Iugoslaviei.
Curtea de Apel Constanța a programat un nou termen în dosarul în care analizează cererea autorităţilor din Iugoslavia privind extrădarea unui bărbat urmărit pentru crime de război în Iugoslavia.
 
Cauza se va afla în atenția magistraților din Constanța săptămâna viitoare.

Presupusul criminal de război (Stojcic Z.) are cetăţenie bosniacă şi suedeză, este în vârstă de aproape 60 de ani și a fost depistat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale la Constanţa în 2019.
 
Bărbatul este acuzat de crime de război împotriva civililor, comise în 1992 pe teritoriul Iugoslaviei. El a fost depistat la Constanţa anul trecut.
 
De precizat că la unul dintre termenele trecute, judecătorii din Constanţa au constatat că informaţiile comunicate de statul solicitant sunt insuficiente şi că este necesară furnizarea unor informaţii suplimentare, după cum urmează: a) condiţiile în care se poate dispune pedeapsa cu moartea potrivit art. 142 alin. 1 Din codul penal al Republicii Socialiste Federative Iugoslavia, b) acordarea unor garanţii suficiente că această pedeapsă nu va fi executată în măsura aplicării ei, potrivit art. 27 din Legea 302/2004.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii