Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din Constanţa analizează cererea de extrădare a unui bărbat acuzat de crime de război în Iugoslavia

ro

26 Feb, 2020 00:00 1423 Marime text

Un presupus criminal de război, Stojcic Zoran, de aproape 60 de ani, cu cetăţenie bosniacă şi suedeză, depistat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale la Constanţa în 2019, s-a aflat ieri în atenţia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa!


Magistraţii din Constanţa analizează cererea autorităţilor din Iugoslavia privind extrădarea bărbatului, urmărit pentru crime de război în Iugoslavia. Procesul a fost amânat ieri pentru data de 17 martie, pentru obţinerea unor relaţii din partea Ministerului Justiţiei.


Stojcic Zoran este acuzat de crime de război împotriva civililor, comise în 1992 pe teritoriul Iugoslaviei. El a fost depistat la Constanţa anul trecut. În mai 2019, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au dispus arestarea provizorie în vederea extrădării a persoanei solicitate Stojcic Zoran, pe o durată de 25 zile, începând cu data de 30 mai 2019 şi până la data de 23 iunie 2019, inclusiv.


La unul dintre termenele trecute, judecătorii din Constanţa au constatat că informaţiile comunicate de statul solicitant sunt insuficiente şi că este necesară furnizarea unor informaţii suplimentare, după cum urmează: a) condiţiile în care se poate dispune pedeapsa cu moartea potrivit art. 142 alin. 1 Din codul penal al Republicii Socialiste Federative Iugoslavia, b) acordarea unor garanţii suficiente că această pedeapsă nu va fi executată în măsura aplicării ei, potrivit art. 27 din Legea 302/2004.


Până în prezent, Curtea de Apel Constanţa a acordat în acest dosar 21 de termene de judecată.


Citeşte şi

Stojcic Zoran, urmărit pentru crime de război în Iugoslavia, prins la Constanţa. A fost adus în faţa magistraţilor pentru extrădare

Militar condamnat pentru un accident mortal în judeţul Constanţa. Motivarea judecătorilor (galerie foto+video)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii