Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:18 22 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist din Tulcea, bătut în misiune, va fi despăgubit

ro

15 Dec, 2018 00:00 2651 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a decis ieri condamnarea definitivă a mai multor persoane acuzate că au bătut un poliţist aflat în misiune. În actul de sesizare a instanţei se arată că, în timpul scandalului, omului legii i-a fost luat pistolul din dotare şi aruncat într-o curte părăsită.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în primă instanţă, Judecătoria Tulcea a decis condamnarea tuturor celor patru inculpaţi la pedepse privative de libertate: doi la câte trei ani de detenţie, unul la patru ani de închisoare, iar faţă de un minor s-a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Inculpaţii au fost obligaţi să achite poliţistului suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, care, ieri, a menţinut decizia primei instanţe menţionate.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată, pe scurt, că, aproape de finele anului 2016, un echipaj de poliţie a fost solicitat să se prezinte la o adresă unde avea loc o petrecere, iar din acest motiv liniştea publică era tulburată prin volumul mare al muzicii.
 
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că mai toate persoanele prezente la petrecere se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii au încercat să identifice proprietarul imobilului în care avea loc cheful, context în care o femeie a fost lovită de către un individ pentru că a vrut să-i liniştească pe petrecăreţi. În acel moment, unul dintre poliţişti a intervenit şi l-a apucat de mână pe individ, pentru a-l împiedica să o mai lovească pe bătrână, încercând să îl conducă la maşina de serviciu şi să îi pună cătuşe la mâini. Acest lucru nu i-a reuşit poliţistului, având în vedere diferenţa de gabarit şi putere între el şi inculpat, astfel că i-a cerut ajutorul celuilalt poliţist. Numai că individul l-a apucat pe poliţist de haine, de revere, şi l-a tras în curte, rupându-i astfel uniforma.
 
Intrat în curte, poliţistul a fost doborât la pământ, iar când s-a văzut înconjurat de persoanele agresive, a scos pistolul din teacă, l-a armat şi a somat să nu se apropie nimeni de el. A încercat să execute un foc în plan vertical, însă arma se blocase.
 
Observând că poliţistul din curte întârzie să tragă cu pistolul, unul dintre inculpaţi şi-a dat seama că arma nu funcţionează, motiv pentru care s-a năpustit asupra omului legii, pentru a-i lua arma. Pentru că nu a reuşit să-l dezarmeze pe poliţist, inculpatul a cerut ajutorul unui alt individ, care a sărit peste agent. Ulterior, peste poliţist s-au mai năpustit alte două persoane.
 
În acest context, poliţistul a fost lovit în umăr, peste mâini şi a fost rănit în palma în care ţinea pistolul, astfel că agentul a dat drumul armei. Imediat, unul dintre inculpaţi a luat pistolul şi l-a aruncat peste gard, într-o curte părăsită.
 
La scurt timp, inculpaţii au încetat să mai exercite acţiuni fizice violente asupra poliţistului, dar aceasta nu pentru că îl dezarmaseră, ci pentru că deja se auzeau sirenele maşinilor ce veneau la intervenţie. Erau cei care fuseseră solicitaţi în ajutor, prin staţie, de către colegul poliţistului bătut.
 
Inculpaţii au fost depistaţi, arestaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi în primă instanţă la pedepse privative de libertate (doi la câte trei ani de detenţie, unul la patru ani de închisoare, iar faţă de un minor s-a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj). Mai mult, inculpaţii au fost obligaţi să achite poliţistului suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii