Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:30 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist din Timiş, trimis de şefi la Constanţa să-şi ajute colegii, a fost condamnat definitiv pentru luare de mită

ro

22 Feb, 2017 00:00 1825 Marime text
Un poliţist din Timiş, detaşat la Constanţa, pe timpul unui sezon estival, a fost condamnat definitiv de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
Ieri, judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, a dispus condamnarea poliţistului la trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
 
Decizia magistraţilor este definitivă.
 
Poliţistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Fostul om al legii este acuzat că ar fi cerut şi primit spagă pentru a nu sancţiona un şofer care încălcase legea. Fapta a avut loc pe raza judeţului Constanţa, unde poliţistul fusese detaşat.
 
De menţionat că instanţa i-a interzis dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (cea de poliţist) şi dreptul de a ocupa o funcţie publică pe o durată de trei ani.
 
Bărbatul a mai fost obligat să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Mai mult decât atât, poliţistul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Regiei Autonome de Transport Timiş, pe o perioadă de 80 de zile.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii