Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:59 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Găsit vinovat pentru luare de mită. Tribunalul Constanţa îi interzice unui poliţist să mai fie… poliţist

ro

19 Nov, 2016 00:00 2398 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, un poliţist din Timiş a fost condamnat. Omul legii este acuzat că ar fi cerut şi primit spagă pentru a nu sancţiona un şofer care încălcase legea. Fapta a avut loc pe raza judeţului Constanţa, unde poliţistul fusese detaşat.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, a decis ca pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, omul legii a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. Instanţa i-a interzis dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (cea de poliţist) şi dreptul de a ocupa o funcţie publică pe o durată de trei ani.

Bărbatul a mai fost obligat să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Mai mult decât atât, poliţistul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Regiei Autonome de Transport Timiş, pe o perioadă de 80 de zile.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii