Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist din Constanţa a luat cu executare. Cât a cerut IPJ Constanţa cu titlu de daune morale

ro

10 Dec, 2018 00:00 4430 Marime text
Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea în primă instanţă a lui Gigi Cristian Ruşescu, de la Secţia 5 Poliţie Constanţa.
 
Ruşescu a fost trimis în judecată, la finele lunii septembrie 2017, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Poliţistul este acuzat că, la data de 30 august 2017, în jurul orei 9.00, în calitate de agent de poliţie în cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, în zona Gării din municipiul Constanţa, un autoturism marca Mercedes, condus de un cetăţean turc.
 
Procurorii mai arată că poliţistul i-ar fi adus la cunoştinţă conducătorului „comiterea unei presupuse contravenţii (fapt nereal) şi i-a solicitat acestuia remiterea unei sume de bani, pentru a nu-i aplica o amendă şi a nu-i ridica permisul de conducere, persoana vătămată remiţându-i suma de 400 de lei în scopul menţionat mai sus“.
 
Pe data de 7 decembrie, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, şi la alţi doi ani de detenţie pentru înşelăciune. Instanţa a contopit pedepsele şi a dispus aplicarea poliţistului pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, pe care o sporeşte cu opt luni, în final inculpatul va execută pedeapsa de doi ani şi opt luni de închisoare, cu executare. În continuare, Judecătoria Constanţa a decis ca poliţistul să rămână sub control judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 decembrie 2018.
 
Foarte important, Judecătoria Constanţa a respins, ca nefondată, cererea formulată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa privind obligarea inculpatului Gigi Cristian Ruşescu la plata sumei de 10.000 de lei, cu titlul de daune morale, ca nefondată.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Gigi Cristian Ruşescu figurează şi în dosarul desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa! În cauză, în primă instanţă, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea lui Gigi Cristian Ruşescu la cinci ani de închisoare cu executare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii