Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:03 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 ani de închisoare pentru un fost polițist din Constanța. S-a formulat o contestaţie la executare (document)

ro

01 Mar, 2021 00:00 5155 Marime text
  • Dosarul în care s-a formulat contestaţia la executare se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 30 martie 2021.
  • Gigi Cristian Rușescu a fost condamnat în total la 13 ani de detenție.
  • Decizia Tribunalului Constanța prin intermediul căreia instanța a decis ca fostul polițist constănțean să primească 13 ani de închisoare poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
  • Gigi Cristian Ruşescu figurează şi în dosarul desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa. În această cauză, polițistul a fost condamnat definitiv la șase ani de detenție.


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au stabilit primul termen în apelul dosarului în care Gigi Cristian Ruşescu, fost polițist în cadrul Secţia 5 Poliţie Constanţa, a formulat o contestaţie la executare. Fostul omul al legii contestă condamnarea de 13 ani primită de la Tribunalul Constanța, prin contopirea altor pedepse, conform hotarârii nr. 159/2020 din 14 aprilie 2020.


Primul termen în apelul dosarului privind contestaţia la executare a fost stabilit pentru data de 30 martie 2021.
 

Decizia Tribunalului Constanța prin intermediul căreia instanța a decis ca fostul polițist constănțean Gigi Cristian Ruşescu să primească 13 ani de închisoare poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.

Gigi Cristian Ruşescu a fost trimis în judecată, la finele lunii septembrie 2017, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Fostul poliţist a fost acuzat că, la data de 30 august 2017, în jurul orei 9.00, în calitate de agent de poliţie în cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi oprit în trafic, în zona Gării din municipiul Constanţa, un autoturism marca Mercedes, condus de un cetăţean turc.

Procurorii mai arată că fostul poliţist i-ar fi adus la cunoştinţă conducătorului „comiterea unei presupuse contravenţii (fapt nereal) şi i-a solicitat acestuia remiterea unei sume de bani, pentru a nu-i aplica o amendă şi a nu-i ridica permisul de conducere, persoana vătămată remiţându-i suma de 400 de lei în scopul menţionat mai sus“.
 

Cu executare, în primă instanță

Pe data de 7 decembrie 2018, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea lui Gigi Cristian Ruşescu la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, şi la alţi doi ani de detenţie pentru înşelăciune. Instanţa a contopit pedepsele şi a dispus aplicarea poliţistului pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, pe care o sporeşte cu opt luni, în final inculpatul va execută pedeapsa de doi ani şi opt luni de închisoare, cu executare.
 

Doi ani cu suspendare. Definitiv

Decizia Judecătoriei Constanţa nu a fost definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanță care, la data de 25 martie 2019, a dispus schimbarea încadrării juridice. Ulterior, Curtea a decis condamnarea definitivă a lui Gigi Cristian Ruşescu la doi ani de închisoare cu suspendare.


6 ani în dosarul desprins din ancheta de la Rutiera Constanţa

Gigi Cristian Ruşescu figurează şi în dosarul desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa! În cauză, în primă instanţă, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea lui Gigi Cristian Ruşescu la cinci ani de închisoare cu executare. În apel, prin hotărârea nr. 727/2019, din 25 iulie 2019, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea fostului polițist la șase ani de închisoare cu executare.

De menționat că prin hotarârea nr. 159/2020 din data de 14 aprilie 2020, la solicitarea Serviciului de Probațiune, judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis condamnarea lui Rușescu, prin contopire, la 13 ani de închisoare.

Așa cum arătam și la început, Gigi Cristian Ruşescu a formulat o contestaţie la executare, cauză ce se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 30 martie 2021.Citește și:

Un poliţist din Constanţa a luat cu executare. Cât a cerut IPJ Constanţa cu titlu de daune morale

Protocol cu SRI
Decizie importantă în ultimul dosar desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii