Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:49 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii vor analiza astăzi situaţia poliţistului Gigi Cristian Ruşescu

ro

19 Jan, 2018 00:00 1572 Marime text

Magistraţii din Judecătoria Constanţa vor analiza, azi, măsura preventivă sub imperiul căreia se află poliţistul Gigi Cristian Ruşescu, de la Secţia 5.

Gigi Cristian Ruşescu a fost trimis în judecată, la finele lunii septembrie 2017, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Poliţistul este acuzat că, la data de 30 august 2017, în jurul orei 9.00, în calitate de agent de poliţie în cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, în zona Gării din municipiul Constanţa, un autoturism marca Mercedes, condus de un cetăţean turc.

Procurorii mai arată că poliţistul i-ar fi adus la cunoştinţă conducătorului „comiterea unei presupuse contravenţii (fapt nereal) şi i-a solicitat acestuia remiterea unei sume de bani, pentru a nu-i aplica o amendă şi a nu-i ridica permisul de conducere, persoana vătămată remiţându-i suma de 400 de lei în scopul menţionat mai sus“.


La începutul lunii trecute, Tribunalul Constanţa a admis contestaţia formulată de Gigi Cristian Ruşescu de modificare a măsurii în cadrul controlului judiciar impus, în sensul că a înlocuit obligaţia acestuia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa (dispusă prin Ordonanţa nr. 1882/P/2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa), cu obligaţia inculpatului de a nu depăşi limita teritorială a ţării.


Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.


Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 14 februarie.


Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii