Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Cristian Ruşescu, poliţist în cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, a fost trimis în judecată

ro

28 Sep, 2017 15:50 2950 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul întocmit în data de 26 septembrie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului RUŞESCU GIGI CRISTIAN, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 din Codul penal şi înşelăciune prev. de art. 244 alin. 2 din Codul penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din Codul penal.
În sarcina inculpatului s-a reţinut că la data de 30.08.2017, în jurul orelor 09.00, în calitate de agent de poliţie în cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, în zona Gării din municipiul Constanţa, un autoturism marca Mercedes condus de un cetăţean turc, aducându-i la cunoştinţă conducătorului comiterea unei presupune contravenţii (fapt nereal) şi solicitându-i acestuia remiterea unei sume de bani, pentru a nu îi aplica o amendă şi a nu îi ridica permisul de conducere, persoana vătămată remiţându-i suma de 400 de lei în scopul menţionat mai sus.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Constanţa.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii