Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar din cadrul Forțelor Navale a fost condamnat definitiv! Ce pedeapsă a primit și pentru ce

ro

20 Nov, 2020 00:00 2040 Marime text
  • Militarul din cadrul Forțelor Navale a fost trimis în judecată de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București, prin rechizitoriul din data de 27 noiembrie 2019 emis în dosarul nr. 37/P/2019.
  • Dosarul a fost soluționat definitiv de judecătorii Curții Militare de Apel București.

Un militar din cadrul Forțelor Navale, trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a fost condamnat definitiv! Curtea Militară de Apel București a decis condamnarea inculpatului la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București, prin rechizitoriul din data de 27 noiembrie 2019 emis în dosarul nr. 37/P/2019.
 

Pedeapsa complementară
 

Magistrații i-au aplicat inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a conduce pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de patru ani.
 
De asemenea, judecătorii i-au atras atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare.
 

Date din ancheta procurorilor

 
În actul de sesizare se reține, în fapt, că inculpatul este deținător al permisului de conducere categoria B din anul 2004, iar la finele lunii iunie 2017 i s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 3 luni, în intervalul 10.07.2017 – 07.10.2017, întrucât a depășit limita de viteză admisă cu 50 km/h, circulând de la Snagov spre București.
 
În data de 26.09.2017, fiind liber de la serviciu, inculpatul a plecat de la domiciliul său cu autoturismul aparținând tatălui său, fără știrea acestuia, spre unitatea militară, unde își desfășura activitatea, susținând că șeful său direct i-a ordonat să se prezinte la comandantul unității, la ora 7:50.
 

La fast-food

 
În jurul orei 7:30, circulând pe DN.2.A, în zona intersecției cu DN.22, din județul Constanța, inculpatul a fost oprit de un echipaj de poliție rutieră, ocazie când s-a constatat că avea dreptul de a conduce suspendat.
 
Inculpatului i s-a întocmit dosar penal, având de atunci dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.
 
Cu toate acestea, în ziua de 25.07.2018 , în jurul orei 0:30, inculpatul a plecat de acasă cu autoturismul (...), proprietatea tatălui său (...), tot fără știrea acestuia, până în cartierul Tomis Nord, la un fast-food.
 
După masă, inculpatul s-a întors spre casă. Ajuns în centrul localității Lumina, inculpatul a fost oprit de un echipaj de poliție, constatându-se și de această dată că inculpatul avea dreptul de a conduce suspendat.
 
Ulterior, în data de 10.08.2018, în jurul orei 20:20, inculpatul condus un alt automobil. Și în acest caz, inculpatul a fost oprit, fiind semnalizat cu semnale luminoase, de un echipaj de poliție care se deplasa cu un autoturism de serviciu, constatându-se că avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
 
Organul de urmărire penală a reținut că inculpatul a declarat în amănunt împrejurările săvârșirii faptei reținute în sarcina sa.
 
Sursa motivare: rolii.ro
 
Citește și
 
Militar condamnat pentru acces ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, rănit la Constanţa
Accident cu doi morți pe DN 22C. Militar condamnat definitiv. Cererea de reanalizare a dosarului, respinsă (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii