Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, rănit la Constanţa Accident cu doi morți pe DN 22C. Militar condamnat definitiv. Cererea de reanalizare a dosarului, respinsă (video)

ro

03 Aug, 2020 00:00 5790 Marime text
  • Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu trebuia să execute un zbor pe aerodromul Mihail Kogălniceanu. 
Judecătorii de la Tribunalul București au respins cererea de reanalizare a dosarului în care un militar din cadrul UM 01912 Borcea a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare, el fiind găsit vinovat pentru producerea unui grav accident rutier înregistrat pe raza localităţii Ştefan cel Mare, judeţul Constanţa, în ianuarie 2017. Atunci, doi civili au murit, iar alţi doi militari au fost răniţi (inculpatul şi comandantul Bazei aeriene 86 Feteşti „Gheorghe Mociorniţă“, generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu).
 

Decizia Tribunalului București este definitivă! 

 
Prin decizia de condamnare, judecătorii au decis acordarea sumei de peste un milion de lei şi a 100.000 de euro în echivalentul în lei, potrivit cursului BNR din ziua plăţii, sume actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale şi materiale.
 

Dinamica accidentului

 
În urma cercetărilor specifice, oamenii legii au stabilit că la data de 25 ianuarie 2017, în jurul orei 12.00, inculpatul a condus un autoturism marca Dacia Logan, cu numărul de înmatriculare A-1281, pe DN 22C, dinspre oraşul Cernavodă către municipiul Constanţa. În autoturism, pe locul din dreapta spate, se afla generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu. În momentul în care a ajuns la kilometrul 6+500 m, inculpatul s-a angajat în depăşirea unui ansamblu de vehicule, format din cap tractor marca Iveco, şi semiremorca marca LAG, moment în care a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Renault Laguna, condus regulamentar din sensul opus de mers, de către un bărbat.
 
 
În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul ultimului conducător şi al unei femei, pasageră pe locul din dreapta al autoturismului marca Renault, precum şi rănirea gravă a inculpatului (militar din cadrul UM 01912 Borcea) şi a generalului de flotilă Cătălin Băhneanu, pasager pe locul din dreapta spate a autoturismului condus de militar. Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu trebuia să execute un zbor pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, conform Ordinului de dislocare pe aerodromul menţionat, înregistrat sub nr. G/S-266/25.03.2013 al şefului Statului Major al Forţelor Aeriene.
 
 
Citește și: 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii