Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar condamnat pentru acces ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos

ro

10 Nov, 2020 00:00 2274 Marime text
  • Militarul este acuzat ar fi accesat, fără drept, prin intermediul aplicației Smart Mobile, contul unei femei, prejudiciul fiind stabilit la 6000 de lei.

Judecătorii de la Tribunalul Militar Bucureşti au decis condamnarea în primă instanță a unui militar din cadrul U.M. 01643 Piteşti la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare! Cel în cauză a fost trimis în judecată prin rechizitoriul din data de 23.12.2019, emis în dosarul nr. 905/P/2019 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Decizia de condamnare nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea Militară de Apel Bucureşti.
 
Conform magistraților, militarul este acuzat ar fi accesat, fără drept, prin intermediul aplicației Smart Mobile, contul persoanei vătămate (...), prejudiciul fiind stabilit la 6000 de lei.
 

Transfer de fonduri

 
De asemenea, inculpatul este bănuit că, în aprilie 2017, fără consimțământul persoanei vătămate și prin folosirea fără drept în aplicația Smart Mobile a datelor de identificare ale acesteia, a efectuat din contul persoanei vătămate un număr de șapte operațiuni de transfer de fonduri în urma cărei a încărcat propriul cont aferent abonamentului aferent numărului de telefon (....) cu suma totală de 5.800 lei și contul aferent cartelei telefonice cu numărul de telefon (...), care aparține numitei (...) cu suma totală de aproximativ 200 de lei.
 
În ceea ce privește individualizarea judiciară a executării pedepsei închisorii, judecătorii au avut în vedere cuantumul pedepsei stabilite, mai mic de 3 ani, faptul că inculpatul nu a fost anterior condamnată definitiv, că și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în raport de persoana acestuia, de conduita avută anterior săvârșirii infracțiunilor, precum și de posibilitățile acestuia de îndreptare.
 

Suspendare

 
Luând în considerare că cele anterior expuse referitor la persoana inculpatului au aptitudinea de a convinge instanța de judecată că aceasta este o persoană integrată în societate, că a realizat necesitatea respectării normelor de conviețuire socială, iar săvârșirea infracțiunilor de care este acuzat reprezintă o întâmplare în conduita sa, instanța a apreciat că scopul pedepsei și reinserția socială pot fi atinse fără privarea de libertate a acestuia, pronunțarea condamnării constituind un avertisment ce o va determina pe aceasta să nu mai săvârșească infracțiuni și să conștientizeze gravitatea infracțiunilor săvârșite.
 
Din acest motiv, judecătorii au suspendat sub supraveghere executarea pedepsei închisorii pe o perioadă de trei ani, ce va constitui termen de supraveghere care se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Citește și
 
Subofițer din cadrul ISU ”Basarab I” al județului Dâmbovița condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, rănit la Constanţa
Accident cu doi morți pe DN 22C. Militar condamnat definitiv. Cererea de reanalizare a dosarului, respinsă (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii