Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:37 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ginecolog din Constanţa, condamnat în primă instanţă pentru ucidere din culpă. Nimeni nu este mulţumit de pedeapsă

ro

04 Jul, 2018 00:00 752 Marime text
Decizia Tribunalului Constanţa prin intermediul căreia s-a dispus, în primă instanţă, condamnarea medicului Hany Riad, care activase ca ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, pentru ucidere din culpă, la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost contestată.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, soluţia Tribunalului Constanţa a fost atacată de: medicul ginecolog Hany Riad, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, procurori, rudele tinerei decedate şi societatea de asigurări.
 
Toate contestaţiile vor fi trimise Curţii de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă în acest caz.
 
Conform deciziei Tribunalului Constanţa, în cazul medicului ginecolog, instanţa a stabilit ca pedeapsă complementară interzicerea exercitării dreptului prev. de art. 64, alin. 1, lit. c (dreptul de a exercita profesia de medic) Cod penal 1969, pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale.
 
În continuare, judecătorii au admis, în parte, pretenţiile civile formulate de partea civilă şi au dispus obligarea inculpatului în solidar cu partea responsabilă civilmente Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa şi societatea de asigurare la plata sumei de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferită Justiţiei Snejana Sîmboteanu, pentru fals intelectual. Faţă de aceasta, instanţa a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatei.
 
Amintim că, în primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus, pe data de 21 aprilie 2016, achitarea celor doi inculpaţi şi obligarea părţii responsabil civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group SA la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă (…). Achitarea în cauză a fost făcută după ce judecătorii au ajuns la concluzia că faptele nu ar fi fost săvârşite cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de procurori, cât şi de familia fetei moarte. Ulterior, magistraţii au desfiinţat în parte sentinţa penală din data de 21 aprilie a Judecătoriei Constanţa şi, în rejudecare, au trimis cauza, spre competentă soluţionare, Tribunalului Constanţa, care, ieri, a decis condamnarea medicului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii