Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O copilă de 15 ani a murit în Spitalul Judeţean la patru ore după avort! Verdict final în cazul medicului ginecolog Hany Riad

ro

05 May, 2017 00:00 71523 Marime text
Verdict final în cazul adolescentei de 15 ani, din Constanţa, care a murit la patru ore după ce a făcut un avort în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care, aproape de finele lunii ianuarie 2015, au dispus trimiterea în judecată a medicului Hany Riad, care activase ca ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, pentru ucidere din culpă. De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferită Justiţiei Snejana Sîmboteanu pentru fals intelectual.
 
Pe data de 16 martie 2015, Judecătoria Constanţa a constatat competenţa instanţei, legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală în dosar, dar şi a sesizării instanţei. Totodată, instanţa dispus începerea judecăţii cauzei.
 
După mai multe termene de judecată, pe data de 21 aprilie 2016, Judecătoria Constanţa a dispus achitarea celor doi inculpaţi şi obligarea părţii responsabil civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group SA la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă (…). Achitarea în cauză a fost făcută după ce judecătorii au ajuns la concluzia că faptele nu ar fi fost săvârşite cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de procurori, cât şi de familia fetei moarte.
 
Ieri, instanţa a admis apelurile declarate atât de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, de partea civilă (…), cât şi de partea responsabilă civilmente Asirom Vienna Insurance Group şi a desfiinţat în parte sentinţa penală, din data de 21 aprilie, a Judecătoriei Constanţa. În rejudecare, instanţa a trimis cauza Tribunalului Constanţa, spre competentă soluţionare.
 
„Menţine actele procedurale îndeplinite până în data de 8.05.2015“, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii