Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ginecolog din Spitalul Judeţean Constanţa, trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Cauza, la rejudecare

ro

12 Mar, 2018 00:00 15768 Marime text
Judecătorii de la Tribunalul Constanţa vor redeschide azi dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, în ianuarie 2015, trimiterea în judecată a medicului Hany Riad, care activase ca ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, pentru ucidere din culpă.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferită Justiţiei Snejana Sîmboteanu, pentru fals intelectual.
 
Şedinţa de judecată este programată pentru ora 9.00.
 
În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus, pe data de 21 aprilie 2016, achitarea celor doi inculpaţi şi obligarea părţii responsabil civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group SA la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă (…).
 
Achitarea în cauză a fost făcută după ce judecătorii au ajuns la concluzia că faptele nu ar fi fost săvârşite cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de procurori, cât şi de familia fetei moarte. Ulterior, magistraţii au desfiinţat în parte sentinţa penală din data de 21 aprilie a Judecătoriei Constanţa şi, în rejudecare, au trimis cauza Tribunalului Constanţa, spre competentă soluţionare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii