Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Un cunoscut ginecolog din Constanţa a fost condamnat în primă instanţă pentru ucidere din culpă

ro

19 Jun, 2018 00:00 14957 Marime text
Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au dispus, ieri, condamnarea medicului Hany Riad, care activase ca ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, pentru ucidere din culpă, la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a stabilit ca pedeapsă complementară interzicerea exercitării dreptului prev. de art. 64, alin. 1, lit. c (dreptul de a exercita profesia de medic) Cod penal 1969, pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale.
 
În continuare, instanţa a admis, în parte, pretenţiile civile formulate de partea civilă şi a dispus obligarea inculpatului în solidar cu partea responsabilă civilmente Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa şi societatea de asigurare la plata sumei de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferită Justiţiei Snejana Sîmboteanu, pentru fals intelectual. Faţă de aceasta instanţa a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatei. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, în primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus, pe data de 21 aprilie 2016, achitarea celor doi inculpaţi şi obligarea părţii responsabil civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group SA la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă (…). Achitarea în cauză a fost făcută după ce judecătorii au ajuns la concluzia că faptele nu ar fi fost săvârşite cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de procurori, cât şi de familia fetei moarte. Ulterior, magistraţii au desfiinţat în parte sentinţa penală din data de 21 aprilie a Judecătoriei Constanţa şi, în rejudecare, au trimis cauza, spre competentă soluţionare, Tribunalului Constanţa, care, ieri, a decis condamnarea medicului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii