Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:45 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul Hany Riad, achitat pentru ucidere din culpă. Snejana Sîmboteanu, pentru fals intelectual. Când va fi rejudecarea

ro

11 May, 2017 00:00 2336 Marime text
Ieri, la Tribunalul Constanţa a ajuns, în vederea rejudecării, dosarul în care o adolescentă de 15 ani, din Constanţa, a murit la patru ore după ce a făcut un avort în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 12 iunie.
 
Amintim că, aproape de finele lunii ianuarie 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a medicului Hany Riad, care activase ca ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, pentru ucidere din culpă. De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferită Justiţiei Snejana Sîmboteanu, pentru fals intelectual.
 
Pe data de 21 aprilie 2016, Judecătoria Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea cauzei, a dispus achitarea celor doi inculpaţi şi obligarea părţii responsabile civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group SA la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă (…). Achitarea în cauză a fost făcută după ce judecătorii au ajuns la concluzia că faptele nu ar fi fost săvârşite cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de procurori, cât şi de familia fetei moarte. Zilele trecute, Curtea de Apel a admis apelurile declarate atât de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, de partea civilă (…), cât şi de partea responsabilă civilmente Asirom Vienna Insurance Group, şi a desfiinţat în parte sentinţa penală din data de 21 aprilie a Judecătoriei Constanţa. În rejudecare, instanţa a trimis cauza Tribunalului Constanţa, spre competentă soluţionare.
 
Zis şi făcut! Ieri, dosarul a ajuns la Tribunalul Constanţa, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 12 iunie. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii