Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:50 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O copilă a murit în Spitalul Judeţean. La patru ore după avort! Tribunalul a luat prima decizie în rejudecarea dosarului

ro

27 Sep, 2017 00:00 4007 Marime text
Tribunalul Constanţa a luat prima decizie în rejudecarea dosarului în care o adolescentă de 15 ani a murit la patru ore după ce a făcut un avort în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Ieri, instanţa a respins, ca inadmisibilă, cererea formulată de Riad Hany, care activase ca ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, prin apărător, de reluare a procedurii camerei preliminare.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 6 noiembrie.
 
Amintim că, aproape de finele lunii ianuarie 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a medicului Hany Riad, care activase ca ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, pentru ucidere din culpă. De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferită Justiţiei Snejana Sîmboteanu, pentru fals intelectual.
 
Pe data de 21 aprilie 2016, Judecătoria Constanţa a dispus achitarea celor doi inculpaţi şi obligarea părţii responsabile civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group SA la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă (…). Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a trimis cauza Tribunalului Constanţa, spre competentă soluţionare.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii