Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost director din CJC a cerut să fie eliberat condiționat! Răspunsul judecătorilor nu este definitiv

ro

20 Feb, 2021 00:00 1320 Marime text
  • În prezent, fostul șef al CJC este judecat într-un dosar în care procurorii DNA au calculat un prejudiciu de peste 12 milioane euro.
 
Judecătoria Medgidia a respins ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța, instituție subordonată Consiliului Județean Constanța.
Decizia Judecătoriei Medgidia poate fi cintestată la Tribunalul Constanța.
 

Oficial

 
„Respinge cererea de liberare condiţionată a condamnatului G.A.G., deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, jud. Constanta, ca nefondată. Stabileşte termen de reînnoire a cererii după data de 10.04.2021. În baza art.272 C.proc.pen. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţie către Baroul Constanţa, a sumei de 313 lei, pentru av. Georgescu Mihaela, conform delegaţiei seria AV nr.362/2021, cu titlul de onorariu parțial apărător din oficiu. În baza art. 275 alin.(2) C.proc.pen., obligă condamnatul la plata sumei de 500 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.02.2021“.
 
În dosarul directorilor din CJC, Adrian George Gâmbuțeanu a fost condamnat definitiv, prin decizia penală nr. 239 din 11.07.2019 a Înaltei Curte de Casație și Justiție, la o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
 
În martie 2018, într-un alt dosar, Adrian George Gâmbuţeanu a fost achitat definitiv într-un dosar în care a fost judecat alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În luna decembrie 2020, Gâmbuțeanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fostul șef al RAJDP fiind acuzat în această cauză pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut printre altele că „inculpatul Gâmbuțeanu Adrian George, în calitatea menționată mai sus, „ar fi pretins de la 11 prestatori de servicii care colaborau cu Regia, direct sau prin intermediari, să facă donații/sponsorizări către filiala județeană a partidului din care făcea parte sau plăți către două societăți comerciale„.
 
„Reprezentanții celor două societăți făceau parte din cercul relațional al conducerii partidului din care făcea parte și inculpatul, fiind furnizori de materiale publicitare pentru campaniile electorale. În situația în care cei 11 oamenii de afaceri ar fi refuzat plata acelor sume de bani, inculpatul ar fi dispus să nu le mai fie achitate facturile ce aveau ca obiect serviciile prestate în beneficiul Regiei. Suma totală pretinsă de inculpat și plătită de furnizori în modalitățile mai sus ar fi în cuantum de 386.000 lei (128.000 lei donații/sponsorizări către partid, 102.000 lei plăți către una dintre societăți și 156.000 lei plăți către cealaltă). Faptele descrise ar fi fost săvârșite în perioada iunie 2011 - iunie 2013“, potrivit DNA.
 

În cauză, DNA a calculat un prejudiciu peste 12 milioane euro.
 
Citește și
 
Oficial!
Primarul suspendat din Dobromir, Iusien Visel a fost condamnat!


Condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Ioan Niculae s-a întors în țară

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii