Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:41 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un dosar de 300 de milioane de euro în atenţia judecătorilor din Constanţa

ro

30 Mar, 2019 00:00 1733 Marime text
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis ieri ca cei doi cetăţeni sârbi cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, de la Tulcea, să rămână în stare de arest preventiv. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Potrivit DIICOT, „în seara zilei de 20.03.2019, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-un autovehicul tip dubiță, înmatriculat în București, a fost pierdut cu ocazia încărcării, un pachet ambalat conținând 1 kg de cocaină“.
 
„Ulterior au fost efectuate investigații specifice cu privire la traseul mărfii și participanții la săvârșirea infracțiunii de către procurorii D.I.I.C.O.T. și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. De asemenea, în dimineața zilei de 22.03.2019, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal și în barcă se aflau mai multe pachete suspecte, învelite în baloane de cauciuc, similare ca logo, mod de ambalare și conținut cu pachetul depistat în data de 20.03.2019. Precizăm că, ambarcațiunea, înmatriculată în România, prezenta un orificiu dreptunghiular în zona chilei și se afla într-o zonă de plajă, situată la cca. 2 km Nord, de gura de vărsare a Brațului Sfântu Gheorghe, în apa mării, la cca. 4 m de țărm“, conform DIICOT.
 
Cantitatea totală identificată și confiscată a fost de 1040 kg cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro. Precizăm că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe specifice.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au intrat în România pe cale maritimă, că România era țară de tranzit și drept urmare, substanțele urmau să părăsească teritoriul nostru, pe cale rutieră.
 
Menţionăm că unul dintre inculpaţii în cauză a fost depistat la punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Porțile de Fier 2, într-un autovehicul înmatriculat în Serbia, în calitate de pasager.
 
În prezent desfășurăm activități de urmărire penală, inclusiv în cooperare cu autoritățile judiciare din Serbia, pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în traficul internațional de droguri ce formează obiectul acestui dosar.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii