Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima oră! Taxă în Mamaia, de 80 de ori mai mare decât în alte zone din Constanța, „reactivată“ de Curtea de Apel (MINUTA)

ro

14 Sep, 2023 16:30 1023 Marime text


Curtea de Apel Constanța a „reactivat“ azi, 14 septembrie 2023, taxa din Mamaia despre care la Tribunalul Constanța se spunea că este de circa 80 de ori mai mare decât în alte zone din Constanța.
 
Tribunalul hotărâse în primă instanță anularea parțială a HCL care impusese această taxă, dar Curtea de Apel Constanța a admis azi recursul Consiliului Local Constanța și a desființat hotărârea de anulare a Tribunalului, taxa rămânând astfel în vigoare.
 
Decizia a fost pronunțată în dosarul 1627/118/2022  de completul C1 Recurs al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, format din magistrații Francisc Nemeth, Claudiu Răpeanu și Alexandru Ionuț Burtescu.
 
De menționat că, la deliberări, opinii magistraților au fost împărțite.
 
Cu opinie majoritară, Curtea a decis:
 
„Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi rejudecând respinge cererea de chemare în judecată ca nefondată. Dispune obligarea intimaţilor, în solidar, la plata către recurenţi a sumei de 51117 lei cu titlu de cheltuieli de judecată pentru ambele faze procesuale. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.09.2023“
 
Opinia minoritară a fost:
 
„Admite recursul. Casează în parte sentinţa recurată şi rejudecând respinge cererea privind repararea prejudicului formulată de Pinos Trade 2001 SRL, Ian-Mari SRL, Aristotelus Trend Rezidence SRL. Menţine celelate dispoziţii ale sentin?ei recurate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.09.2023.“
 
Astfel, dată fiind opinia majoritară exprimată de completul de judecată, taxa rămâne în picioare.
 
Amintim, prin prima decizie a Tribunalului a fost anulată în parte HCL 463/28.12.2021 cu privire la faptul că „pentru unităţile din Staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă ce desfăşoară activităţi ce se regăsesc în CAEN -Rev 2 codul  4711 şi grupa 472, cu excepţia codului 4726, taxa pentru eliberarea avizului program de funcţionare se stabileşte în sumă de 9.028 lei“.
 
Legat de cuantumul acestei taxe pentru eliberarea unui aviz program de funcționare, de peste 9.000 de lei, se arată în cuprinsul hotărârii de la Tribunal, că acesta este „într-un cuantum de aproximativ de 80 de ori mai mari decât în alte zone ale municipiului“.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri justiție Constanța
Judecător al Curții de Apel Constanța, cu cerere de pensionare, la CSM

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii