Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:37 28 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor, pretenții de 2,8 milioane de dolari! Ce a decis Tribunalul Constanța

ro

06 Jan, 2022 10:48 1095 Marime text


Decizie de ultim moment a Tribunalului Constanța, Secția I Civilă, în dosarul 2512/118/2021, în care s-au ridicat pretenții de circa 2,8 milioane de dolari americani față de protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor din Constanța!

Magistrații Secției I Civile, în completul Fond civil 4, prezidat de magistratul Corina Suzana Artene, au decis, potrivit www.termene.ro, respingerea cererii formulate de actuala administrație locală. Magistrații au apreciat că cererea este tardiv formulată.

Amintim, în dosar, reclamantul este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac.
 
Lista pârâților este deschisă de Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău și Niculae Nejloveanu.
 
Suma exactă solicitată de UAT Municipiul Constanța în acest proces este de 2.857.475 de dolari.

Iată decizia instanței:


HOTĂRĂŞTE Respinge ca nefondată excepţia netimbrării cererii de chemare în judecată. Respinge ca nefondată excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată Respinge ca nefondată excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului. Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului NEJLOVEANU NICULAE. Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţi. Respinge ca prescrisă cererea de chemare în judecată. Admite excepţia nulităţii cererii de chemare în garanţie formulate de pârâtul Marica Ion. Anulează cererea de chemare în garanţie. Obligă reclamantul să plătească pârâtului NEJLOVEANU NICULAE cheltuieli de judecată de 2.000 lei, reprezentând onorariu avocat, onorariu redus conform art. 451 alin. 2 Cod procedură civilă. Cu apel în termen de 30 de zile la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 06.01.2022.


Hotărârea de astăzi, 6 ianuarie 2022, a Tribunalului Constanța, poate fi atacată în apel.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii