Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:59 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat în Dosarul Retrocedărilor suprapuse

ro

22 Jun, 2017 00:00 5293 Marime text
Tribunalul Constanţa a finalizat cercetarea judecătorească în apelul dosarului în care Felicia Arnold a chemat la judecată atât Municipiul Constanţa, prin Primar, cât şi pe Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Geta Săvulescu, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, Felicia Arnold, care a descoperit că există alţi proprietari pe terenul său, a atacat decizia Judecătoriei Constanţa, pe data de 14 noiembrie 2016, instanţă care i-a admis în parte cererea formulată, în contradictoriu cu pârâţii Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Geta Săvulescu, SC Habitat şi Ambient SA şi Mihai Camboianu.
 
Astfel, instanţa i-a „obligat pe pârâţi să lase reclamantei în deplină proprietate şi liniştită posesie suprafaţa de teren de 478 mp din imobilul situat în municipiul Constanţa, strada Aristide Karatzali nr. (…), ce rezultă din expertiza topografică întocmită în cauză de expert Cucoară Cristian Constantin“. „Admite în parte şi proporţional cu valoarea pretenţiilor admise cererea subsidiară şi obligă pârâţii, în solidar, la plata sumei de 17.632 de lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată“, se mai arată în decizia instanţei.
 
Nemulţumită, Felicia Arnold a formulat o contestaţie la Tribunalul Constanţa. Ieri, instanţa mai sus precizată i-a respins Feliciei Arnold acţiunea promovată. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Reamintim că, în luna februarie 2016, într-un alt dosar, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au menţinut decizia Tribunalului Constanţa, care a constatat „nulitatea absolută parţială a Dispoziţiei nr. 679/11.03.2004, emisă de primarul municipiului Constanţa, cu privire la suprafaţa de teren de 478 mp din totalul de 1.500 mp, situat în Constanţa, strada Aristide Karatzali nr. (…), judeţul Constanţa, proprietate a reclamantei Arnold Felicia“. Şi în această cauză, Felicia Arnold i-a chemat în instanţă pe: Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Geta Săvulescu, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA, Municipiul Constanţa, prin Primar, şi primarul municipiului Constanţa (pe atunci, edil-şef era Radu Ştefan Mazăre).
 
Este de notorietate faptul că Radu Mazăre este judecat alături de Mihai Camboianu, SC Habitat şi Ambient SA, Cristi Borcea, dar şi de alte câteva zeci de persoane, din 2008, în celebra cauză denumită generic Dosarul Retrocedărilor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii