Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:31 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în cartierul CET. Curtea de Apel a amânat judecata dosarului pentru 17 noiembrie

ro

08 Nov, 2016 00:00 993 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au amânat pentru data de 17 noiembrie dosarul tragediei rutiere din cartierul CET, de la finele lunii mai. La termenul trecut, magistraţii au decis ca Robert Cornel Georgescu, de aproape 30 de ani, din Constanţa, acuzat de producerea accidentului, să rămână sub control judiciar. 
 
Conform lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, Cornel Robert Georgescu a condus, la finele lunii mai, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, un autoturism Mazda, pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa, dinspre podul IPMC către strada Cumpenei.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Petru Poni, poliţiştii spun că şoferul a efectuat viraj la stânga peste marcajul longitudinal, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, marca BMW, care circula din sens opus.
 
În urma accidentului, a rezultat avarierea autoturismului Mazda, care s-a rupt în două, iar jumătatea din spate a acestuia a fost proiectată pe trotuar, unde a lovit doi pietoni.
 
Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa mai spun că, după producerea accidentului, conducătorul autoturismului Mazda a plecat de la locul în care s-a petrecut evenimentul, fără încuviinţarea organelor de poliţie, ajungând la domiciliu, de unde a chemat un echipaj de ambulanţă. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a cinci persoane.
 
Ulterior accidentului, una dintre victime, un copil, a decedat.
 
Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a decis condamnarea lui Georgescu la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, la trei ani şi şase luni pentru ucidere din culpă, la doi ani pentru vătămare corporală din culpă, dar şi la şapte luni pentru o altă faptă de vătămare corporală din culpă.
 
În final, după contopire, Judecătoria Constanţa i-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de trei ani şi şase luni de închisoare, pe care a majorat-o cu sporul de doi ani, zece luni şi zece zile. Astfel, Cornel Robert Georgescu s-a ales cu pedeapsa de şase ani, patru luni şi zece zile de închisoare cu executare.
 
Instanţa a dispus acordarea de daune morale şi materiale de aproximativ 70.000 de euro.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii