Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:54 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenul din Bulevardul 1 Mai, disputat de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța și municipalitate. S-a terminat procesul!

ro

01 Oct, 2021 00:00 919 Marime text
  • Cazul se află în atenția completului AC1 al Secției civile a instanței, format din magistrații Mihaela Ganea și Claudia Bodean.
  • Judecătorii au amânat pronunțarea unei hotărâri pentru mijlocul lunii acesteia.
  • În primă instanță, Tribunalul Constanța, în completul prezidat de magistratul Felicia Mirela Ivan, a respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, considerând că este neîntemeiată.
 
Moment decisiv la Curtea de Apel Constanța, acolo unde judecătorii au anunțat că vor lua o decizie în procesul ce vizează terenul de lângă Spitalul Clinic de Căi Ferate la data de 13 octombrie 2021.
 
Este vorba despre dosarul cu numărul 3783/118/2019, în care Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea, revendicând terenul de aproape 9.900 de metri pătrați situat lângă spital.
 
Cazul se află în atenția completului AC1 al Secției civile a instanței, format din magistrații Mihaela Ganea și Claudia Bodean.
 
După analizarea probelor propuse în apel, judecătorii de la Curte au amânat pronunțarea unui verdict pentru două săptămâni.
 
Ce s-a întâmplat la prima instanță
 
Amintim, reprezentanții unității medicale au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
 
În primă instanță, după analizarea tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, Tribunalul Constanța, în completul prezidat de magistratul Felicia Mirela Ivan, a respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, considerând că este neîntemeiată.
 
„În cauză, singurul motiv invocat în susținerea cererii introductive de instanță este lipsa titlului de proprietate al pârâților Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța și nerespectarea dreptului de folosință al reclamantei asupra bunului imobil menționat“, se arată în hotărârea Tribunalului Constanța, citată pe Jurindex.

 
„Or, în condițiile în care dreptul de proprietate aparține unor persoane fizice a căror titluri de proprietate nu sunt contestate în cauză, pretinsa tulburare a exercitării unui eventual drept de administrare al reclamantului nu îi poate fi imputată pârâților“, au conchis judecătorii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Ei sunt actualii proprietari ai terenului retrocedat şi apoi revândut în timpul lui Mazăre şi revendicat în instanţă de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii